Έκθεση Chios Nature στο Citrus

0

Εγκαίνια της 8ης έκθεσης με θέμα την άγρια φύση της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών στο περιβόλι του Citrus στον Κάμπο το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 8 μμ

Μελωδοτσιροβάκος (Silvia crassirostris) ©Chris Vlachos

Φέτος το ύφος της έκθεσης άλλαξε, αναγνωρίζοντας ότι η προσπάθεια ανάδειξης και εορτασμού της φύσης έχει επιτυχία όταν είναι συλλογική και όχι ανταγωνιστική. Όπως αναφέρει η πρόεδρος του Chios Nature, Άννα Σταματίου «Όλοι μας, με τις καθημερινές επιλογές που κάνουμε συμβάλλουμε στην διατήρηση ή στην καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος. Συνεπώς φέτος αφαιρούμε το διαγωνιστικό στοιχείο και καλωσορίζουμε τον πολυβραβευμένο φωτογράφο φύσης, Χρήστο Βλάχο, που επισκέφτηκε τρεις φορές μέσα στη χρονιά που πέρασε την Χίο για να εμψυχώσει τους Χιώτες φυσιολάτρες και να μοιραστεί τεχνικές και γνώσεις.  Είμαστε περήφανοι που εκθέτει την δουλειά του κι εκείνος παρέα μας για πρώτη φορά.» Η φετινή έκθεση εστιάζει στην παρουσίαση της χιακής ορνιθοπανίδας, δεδομένου ότι η ειδικότητα του κ. Βλάχου είναι η ορνιθοπανίδα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι από την έκθεση θα απουσιάζουν τα παραδοσιακά πλέον θέματα, τα φυτά, τα τοπία και τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 19 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στην καθιερωμένη γιορτή του Chios Nature και των φίλων της χιακής φύσης.

Ο Chios Nature ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς/υποστηρικτές του, το Βιβλιοπωλείο Πάπυρος, το Citrus και τη Φωτογραφική Λέσχη Χίο. Χορηγός επικοινωνίας ήταν και φέτος «Α».

  • 125
    Shares

Άφησε σχόλιο