«για μιαν Ελένη» για τελευταία φορά στο Ομήρειο

0

Η BoomArt και το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο παρουσιάζουν για τελευταία φορά στη Χίο, ύστερα από την επιτυχία που είχε το Νοέμβριο, την θεατρική παράσταση «για μιαν Ελένη», στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο στις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 20:30. Είσοδος 7€ & 5€.

Θα ακολουθήσει περιοδεία, αρχής γενομένης από την Αθήνα, στις 10 και 11 Ιουνίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και η παράσταση διαλέχτηκε ως η βασική εκδήλωση του εορτασμού της επετείου των γενεθλίων του Μιχάλη Κακογιάννη. Η καινοτόμος ματιά με την οποία παρουσιάζεται η αρχαία τραγωδία ταίριαξε απόλυτα με την καινοτόμο μεταφορά της αρχαίας τραγωδίας στον κινηματογράφο από τον Μιχάλη Κακογιάννη.

Η παράσταση

Η σύνθεση του έργου προέκυψε από την ενσωµάτωση του χιώτικου µοιρολογιού σε πέντε τραγωδίες του Ευριπίδη (Ιφιγένεια εν Αυλίδι, Τρωάδες, Εκάβη, Ανδροµάχη, Ελένη) µε κοινό θέµα τον Τρωικό Πόλεµο. Ο Ευριπίδης µέσω των Τρωάδων, που αποτελούν τον πυρήνα της σύνθεσης του έργου, στηλιτεύει τον πόλεµο, καταδεικνύοντας ότι πλήττει τόσο τους νικητές, όσο και τους ηττηµένους, ενώ παράλληλα θίγει το θέµα της προσφυγιάς, τόσο σύγχρονο στις µέρες µας, και διεισδύει στην ψυχή των γυναικών, που εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Φεβρωνία Μάγιου – Λένια Ξενάκη
Δραματουργική επεξεργασία: Φεβρωνία Μάγιου –Λένια Ξενάκη
Μουσική επεξεργασία και sound design: Μίτσυ Ακογιούνογλου
Χορογραφία: Ασπασία Πετρά
Σκηνογραφία: Έβης Χρήστου
Φώτα: Παναγιώτης Λούρος

  • 114
    Shares

Άφησε σχόλιο