35 μέλη ορειβατικού συλλόγου από τη Φυλή «ανοίγουν» μονοπάτια σε Ψαρά και Οινούσσες

0

Μέσα σε 4 μέρες στα Ψαρά άνοιξαν πάλι το ιστορικό μονοπάτι για το Μοναστήρι, ενώ από την περασμένη Τρίτη και μέχρι και το Σάββατο 8 Ιουλίου «δουλεύουν» στις Οινούσσες

 
φωτογραφίες από τις έρευνες για τον εντοπισμό των μονοπατιών σε Οινούσσες και Ψαρά
Ο Γιώργος Χαλάτσης, πρόεδρος της προσωρινής διοιήκησης του νεοσύστατου συλλόγου «Φίλοι Μονοπατιών Χίου», είχε κάνει πριν από 2 – 3 χρόνια τις πρώτες έρευνες για μονοπάτια στα Ψαρά και στις Οινούσσες. Τώρα λοιπόν γίνεται η πρώτη διάνοιξη μονοπατιών στα 2 νησιά, καθώς με ενέργειές του ήρθαν σε επαφή οι  Δήμοι Ψαρών και Οινουσσών με τον ορειβατικό σύλλογο ΕΠΟΣ  Φυλής, που από το 2005 «εθελοντικά», όπως τονίζει ο Γ. Χαλάτσης, «ανοίγει μονοπάτια σε νησιά του Αιγαίου. Περίπου 35 άτομα – μέλη του συλλόγου δούλεψαν για 4 μέρες στα Ψαρά ανοίγοντας πάλι το ιστορικό μονοπάτι για το Μοναστήρι (διανοίχθηκαν 4,3 χλμ. του παλιού μονοπατιού). Από την περασμένη Τρίτη και μέχρι το αύριο «δουλεύουν» στις Οινούσσες».
Όπως προσθέτει με νόημα: «Εμείς ανοίγουμε τον δρόμο και άλλοι έχουν την αποστολή και την ευκαιρία (τοπική αυτοδιοίκηση και επιχειρηματίες) να πάνε παρακάτω».
Υπενθυμίζεται ότι η σχέση του συλλόγου ΕΠΟΣ Φυλής με τη Χίο ξεκίνησε το 2014, όταν για πρώτη φορά μέλη του επισκέφθηκαν τη Χίο για να περπατήσουν στα μονοπάτια της, ενώ ένα χρόνο αργότερα βοήθησαν στον καθαρισμό του μονοπατιού μετά την Κατάβαση, που αποτελεί συνέχεια του «Τούρκικου Δρόμου».
  • 44
    Shares

Άφησε σχόλιο