Ο Πλάτων Ριβέλλης ξανά στη Χίο

0

Σεμινάριο φωτογραφίας στο Μουσείο Μαστίχας το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου

3 χρόνια μετά το σεμινάριο του σπουδαίου φιλοσόφου της φωτογραφικής τέχνης που είχε διεξαχθή στα πλαίσια του 1ου Φεστιβάλ Μαστίχας, ο Πλάτων Ριβέλλης θα βρεθεί ξανά στο νησί μας για ένα διήμερο σεμινάριο φωτογραφίας συνολικής διάρκειας δέκα ωρών στο Μουσείο Μαστίχας με τίτλο «Οι φωτογραφίες μιλούν μέσα από όσα υπαινίσσονται».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 με θέμα « Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»
Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα ερευνηθεί η διαδικασία και η μέθοδος μετατροπής του πραγματικού γεγονότος σε φωτογραφικό γεγονός, δίνοντας ζωή σε κάτι που υπάρχει μόνο μέσα από τη φωτογραφία και από όσα εκείνη υπαινίσσεται. Αφορμή για φωτογράφιση και συζήτηση θα αποτελέσει η ανοικτή δράση τεκμηρίωσης αρχειακού φωτογραφικού υλικού της μόνιμης έκθεσης για παιδιά και ενήλικες με τίτλο «Οι άνθρωποι της μαστίχας: ιστορίες κρυμμένες πίσω από φωτογραφικά στιγμιότυπα», που θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μαστίχας το Σάββατο 20/5 (12:00-14:00).

Πληροφορίες

  • Το ωράριο του σεμιναρίου θα είναι το ακόλουθο: Σάββατο 20 Μαΐου, 12.00-17.00, Κυριακή 21 Μαΐου, 11.00-16.00 (με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα)
  • Κόστος συμμετοχής  ̶2̶0̶ ̶ε̶υ̶ρ̶ώ̶  δωρεάν
  • Στο τέλος τού σεμιναρίου θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης
  • Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά απευθείας με το Μουσείο Μαστίχας Χίου (τηλ. 22710-72212)
  • 66
    Shares

Άφησε σχόλιο