«Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» στη Χίο

0

Δύο παραστάσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικών από τον Πολυπολιτισμικό Θίασο ΑΝΑΣΑ

Συγκεκριμένα ο θίασος ΑΝΑΣΑ θα πραγματοποιήσει διήμερα εργαστήρια για μαθητές στο 3ο Δημοτικό και στο Σχολείο Καρδαμύλων και στη συνέχεια μαζί με τους μαθητές θα παρουσιάσει την παράσταση «Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. στο 3ο Δημοτικό και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα στα στα Καρδάμυλα.

Η παράσταση αυτή αποτελεί θεατρική διαδραστική υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες «Ειρήνη» – Η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα. Η Ειρήνη είναι ένα μικρό κορίτσι, το οποίο, βλέποντας τις φλόγες να πέφτουν από τον ουρανό, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της. Στην αρχή βιώνει την ανασφάλεια και την απόρριψη περνώντας από το χωριό, το δάσος, τη χώρα των Πετροφάγων, τη χώρα με τις Μεταξωτές Ουρές, τη χώρα των Μουτζουρωμένων Κορακιών, τη χώρα των Αχόρταγων, τις παράγκες των φτωχών ανθρώπων. Τελικά η μικρή Ειρήνη βρίσκει προστασία, αγάπη και ζεστασιά στο πιο απίθανο μέρος, σε ένα τεράστιο δέντρο όπου ζει η οικογένεια του Καλόκαρδου.

Το έργο «Πολυπολιτισμικός θίασος ΑΝΑΣΑ: Ένα Καραβάνι Χωρίς Σύνορα» που υλοποιεί το Πολιτιστικό Κέντρο Αφρικάνικης Τέχνης και Πολιτισμών ANASA χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες». Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Όλοι οι σταθμοί του Καραβανιού Χωρίς Σύνορα:

9-11 Νοεμβρίου 2015: Αθήνα
18-20 Νοεμβρίου 2015: Αθήνα
30 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2015: Χίος
9-11 Δεκεμβρίου 2015: Κως
16-18 Δεκεμβρίου 2015: Σάμος
21-23 Δεκεμβρίου 2015: Αθήνα
13-15 Ιανουαρίου 2016: Ρόδος
20-22 Ιανουαρίου 2016: Χαλάνδρι
27-29 Ιανουαρίου 2016: Έβρος
Επικοινωνία: Μιχάλης Αφολάνιο, συντονιστής του έργου και του Πολιτιστικού Κέντρου ANASA, e-mail: info@anasa.org.gr, τηλέφωνο: 6932382313.


Το πολιτιστικό Κέντρο ANASA είναι μια Μη Κερδοσκοπική και Μη-Κυβερνητική Οργάνωση που εργάζεται για την εξάλειψη του ρατσισμού, του αποκλεισμού και των διακρίσεων, την προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των λαών, και την ενδυνάμωση και ένταξη, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, των νέων Αφρικανικής κυρίως καταγωγής που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα, είτε ήρθαν ως πρόσφυγες ή μετανάστες.

Η λέξη “anasa” στα σουαχίλι σημαίνει “χαρά της ζωής”, κι αυτή την χαρά της ζωής προσφέρει το Πολιτιστικό Κέντρο ANASA από το 2010 προωθώντας τις αφρικάνικες τέχνες (μουσική, χορός, τραγούδι, λογοτεχνία, αφήγηση, θέατρο, ζωγραφική και γαστρονομία) και υλοποιώντας παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις αλληλεγγύης.

Άφησε σχόλιο