Κινηματογραφική Λέσχη: The Florida Project

0

Η ρεαλιστική ματιά του Σον Μπέικερ για την αμερικανική κοινωνία μέσα από μια ιστορία ενηλικίωσης, την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στο Ομήρειο από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ / ΗΠΑ / 2017 / 111’
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σον Μπέικερ
ΣΕΝΑΡΙΟ: Σον Μπέικερ, Κρις Μπέργκοτς
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γουίλεμ Νταφόε, Μπρούκλιν Πρινς, Βαλέρια Κότο

Η ταινία

Λίγο έξω από το Ορλάντο και δίπλα στη Disney World, η εξάχρονη Μούνεϊ ζει μαζί με την 22χρονη, ασυμβίβαστη και άνεργη μητέρα της σε ένα φτηνό μοτέλ δίπλα ακριβώς στον αυτοκινητόδρομο. Μαζί με τους φίλους της αναστατώνει καθημερινά με σκανταλιές τους ενοίκους αλλά και τον υπεύθυνο του μοτέλ, την ώρα που η μητέρα της θέλει κι εκείνη να ζήσει τη ζωή της σαν ένα μεγάλο παιδί.

Ο Σον Μπέικερ κινηματογραφεί μια ιστορία ενηλικίωσης δίνοντας μια ανάλαφρη όσο και ρεαλιστική ματιά σε μια κοινωνικά αποκλεισμένη Αμερική που ζει στο όριο της φτώχιας δίπλα σε έναν «παραμυθένιο» κόσμο. Σαν ένας τεράστιος παιδότοπος, όλο το άναρχο και γιγαντιαίων διαστάσεων τοπίο γύρω από το μοτέλ που ζει η Μούνεϊ, πλαισιώνει την παιδικότητά της, σε μια ζωή που μπορεί να μην την επέλεξε, αλλά την προτιμά από οτιδήποτε θα είχαν να της προσφέρουν οι κοινωνικοί λειτουργοί ή μια συμβατική ασφαλής ζωή μακριά από τους δικούς της ανθρώπους.

Το trailer

  • 4
    Shares

Άφησε σχόλιο