Κινηματογραφική Λέσχη: Κάιρο εμπιστευτικό

0

Ατμόσφαιρα φιλμ νουάρ και έντονο σασπένς στην ταινία του Ταρίκ Σαλέχ που θα προβάλει την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στο Ομήρειο η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Αστυνομικό Δράμα / Σουηδία – Δανία / 2017 / 106΄
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ταρίκ Σαλέχ
Πρωταγωνιστούν: Φάρες Φάρες, Μαρί Μαλέκ, Γιασέρ Αλί Μάχερ

Λίγες ημέρες πριν από τα γεγονότα της Πλατείας Ταχρίρ ένας Αιγύπτιος αστυνομικός αναλαμβάνει να διερευνήσει την υπόθεση δολοφονίας μιας τραγουδίστριας. Σε αυτή φαίνεται να εμπλέκεται ένας πλούσιος επιχειρηματίας, άνθρωπος της κυβέρνησης. Όμως, προτού προλάβει να ξεκινήσει η έρευνα, δίνεται άνωθεν εντολή να κλείσει η υπόθεση ως αυτοκτονία.

Ο αιγυπτιακής καταγωγής σκηνοθέτης Ταρίκ Σαλέχ υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία ενός υποδειγματικού φιλμ νουάρ με έντονο πολιτικό στοιχείο. Εμπνευσμένος από ένα αληθινό περιστατικό, δημιουργεί μια ρεαλιστική πλοκή εκεί όπου βασιλεύει η πολιτικοοικονομική διαφθορά και παράλληλα καταγράφει το σκηνικό της εξεγερμένης Αιγύπτου. Με κεντρικό πρόσωπο τον αντί-ήρωα αστυνομικό που ερευνά τη δολοφονία – κλασικό χαρακτήρα του είδους – μας μεταφέρει στα κακόφημα σοκάκια του Καΐρου (στην πραγματικότητα τα γυρίσματα έγιναν στην Καζαμπλάνκα) και μας χαρίζει μια αφήγηση με ρυθμό και ένταση.

Διακρίσεις

  • Μεγάλο βραβείο στο τμήμα World Cinema στο Φεστιβάλ Σαντάνς 2017
  • Βραβείο καλύτερης ταινίας, σεναρίου και σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Βαγιαδολίδ 2017

Trailer

  • 5
    Shares

Άφησε σχόλιο