1000 μερίδες φαγητού για όλους

0

Στο νησί μας θα βρεθεί το ερχόμενο Σάββατο 27 Αυγούστου, η συλλογική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ο «Άλλος Άνθρωπος» μαζί με την Κοινωνική Κουζίνα Χίου θα μαγειρέψουν στην Πλατεία Βουνακίου το μεσημέρι του Σαββάτου 1000 μερίδες φαγητού για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Η συλλογική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος» ξεκίνησε από τον Κώστα Πολυχρονόπουλο πριν λίγα χρόνια και χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πολύ δουλειά και όρεξη για προσφορά στον συνάνθρωπο έχει καταφέρει να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους ανεξαρτήτου εθνικότητας ή θρησκείας. Η εικόνα των ανθρώπων που έψαχναν στα σκουπίδια για να βρουν τρόφιμα αποτέλεσε το κίνητρο για να δημιουργηθεί μια από τις πιο αποτελεσματικές κινήσεις αλληλεγγύης των ημερών μας.

Οι ίδιοι δηλώνουν ότι «δεν κάνουμε φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη» και μας καλούν σε μια γιορτή αλληλεγγύης για «να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε με ήχους από κρουστά και κόχλασμα σάλτσας κόκκινης με θεσπέσιες μυρωδιές». Άξιος συμπαραστάτης του «Άλλου Ανθρώπου» θα είναι η Κοινωνική Κουζίνα Χίου, που εδώ και 1 χρόνο βοηθάει στη σίτιση των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί μας.

Άφησε σχόλιο