Τα μουσεία μιλούν στους μαθητές για εκείνα που δεν λέγονται

0

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και διοργανώνει πολιτιστικών δράσεις για μαθητές Γυμνασίου

Κάθε χρόνο η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη σε ένα ειδικό θέμα, διαφορετικό κάθε φορά, που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το 2017, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες. Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2017 με τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων που θα απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου. Οι ώρες διενέργειας των εκδηλώσεων θα είναι από 9:00 έως 13:00.

Ειδικό θέμα των δράσεων είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι φοβόμαστε τόσο πολύ, ώστε ακόμα και το όνομά του αποφεύγουμε ν’ αναφέρουμε: θάνατος ή «χρέος το κοινόφλητον» κατά την πιο ποιητική εκδοχή του, που κανείς δεν μπορεί να αποφύγει. Θα μας βοηθήσουν τα μουσεία να κάνουμε ένα μικρό βήμα συμφιλίωσης; Μια τέτοια προσέγγιση θα επιδιώξουν μέσα από θεματικές ξεναγήσεις οι αρχαιολόγοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου κ. Δέσποινα Τσαρδάκα και κ. Μαρία Φινφίνη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου και οι κ.κ. Παρισιάνθη Βαλάκου, Άννα Μισαηλίδου και Στέλλα Φαϊτάκη στο Βυζαντινό Μουσείο Χίου την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.

​Η είσοδος στα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της Εφορείας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.​

  • 16
    Shares

Άφησε σχόλιο