Η Βιβλιοθήκη Κοραή γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

0

Ομιλία και Έκθεση Βιβλίου με θέμα «Η Δημοτική Εκπαίδευση πριν την Απελευθέρωση της Χίου το 1912» και μια «παραμυθένια» εκδήλωση για παιδιά

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου λόγω του θανάτου του ισπανού συγγραφέα Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και του άγγλου δραματουργού Γουίλιαμ Σέξπιρ στις 23 Απριλίου του 1616. Η Βιβλιοθήκη Κοραή στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου γιορτάζει με ένα διήμερο εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια έκθεσης βιβλίου με τίτλο: «Η Δημοτική Εκπαίδευση πριν την Απελευθέρωση της Χίου το 1912» με σχολικά βιβλία και έγγραφα της Βιβλιοθήκης Κοραή και των Γενικών Αρχείων του Κράτους του νομού μας. Την έκθεση έχει επιμεληθεί, σε συνεργασία με την Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη, η Χριστίνα Σπύρου, η οποία στην ομιλία της θα αναφερθεί στο περιεχόμενο της έκθεσης. Στη συνέχεια η Αθηνά Ζαχαρού – Λουτράρη, θα παρουσιάσει το Παρθεναγωγείο Νενήτων, η Δέσποινα Γεμέλου θα μας θυμίσει παλιά αλφαβητάρια και αναγνωστικά και η Ροδούλα Θέου θα αναφερθεί Γενικά Αρχεία του Κράτους του – Αρχεία Νομού Χίου.

Η έκθεση βιβλίου θα είναι ανοικτή για το κοινό τις ώρες και ημέρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.

Επίσης, το Σάββατο 23 Απριλίου στις 11 το πρωί ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Φίλιππος Μανδηλαράς θα δημιουργήσει μια «Παραμυθοσαλάτα» στον Κήπο της Βιβλιοθήκης Κοραή για παιδιά από 6 ετών και άνω. «Ελάτε να γευτούμε μια μοναδική παραμυθοσαλάτα με λέξεις παραμυθένιες, καθημερινές, από τη θάλασσα βρεγμένες ή στεγνές. Λέξεις πειρατικές ή νεραϊδένιες, λέξεις καινούργιες ή ξεχασμένες. Λέξεις στα σίγουρα παραμυθένιες…» αναφέρει το κάλεσμα του Φίλιππου Μανδηλαρά. Προσοχή. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με τα επίδειξη του αγαπημένου βιβλίου κάθε παιδιού.

Άφησε σχόλιο