Κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το Προσφυγικό

0

Το κατεπείγον, ύστερα από αίτημα της «Χιακής Συμπολιτείας», έγκειται στο γεγονός ότι οι όποιες πολιτικές αποφάσεις πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, λόγω της αυξημένης ροής των προσφύγων και της έλευσης του χειμώνα. 

mersinidi_oktober_2015_002

Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση που απέστειλε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων στις  7.00 μ.μ., σήμερα Τρίτη 27 Οκτώβρη, για «συζήτηση επί του προσφυγικού ζητήματος μετά από αίτημα της δημοτικής παράταξης Χιακή Συμπολιτεία». Η τελευταία είχε ζητήσει ήδη από την Κυριακή την σύγκληση του Δ.Σ. «Το κατεπείγον έγκειται στο γεγονός ότι οι όποιες πολιτικές αποφάσεις ληφθούν πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα, λόγω της αυξημένης ροής των προσφύγων και της έλευσης του χειμώνα», αναφέρει η σχετική πρόσκληση.

Μέσω Twitter, o δήμος Χίου γνωστοποίησε επίσης πως η σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από την ιστοσελίδα του Δήμου Χίου στον σύνδεσμο http://www.chioscity.gr/live-ds-27-10-2015 .

Να σημειώσουμε την παράλληλη εξέλιξη ότι σήμερα επισκέφτηκε το νησί ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας, που ζήτησε να δει το εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς» ενώ ξεναγήθηκε και στο Μερσινίδι και τη ΒΙΑΛ, που προορίζεται για να δημιουργηθεί το hotspot της Χίου, το κέντρο καταγραφής όπου πιθανότατα θα γίνεται και ο ανεπίτρεπτος διαχωρισμός σε «επιλέξιμους πρόσφυγες» και «απελάσιμους μετανάστες».

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες «Λάθρα;» και οι Εθελοντές του Κήπου δημοσιοποίησαν χθες την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τον καταυλισμό του Κήπου για λόγους που εξηγούν αναλυτικά σε ανακοίνωσή τους. Οι αφίξεις προσφύγων στο νησί είναι σχετικά περιορισμένες, ενώ με πλοία το Σαββατοκύριακο αναχώρησαν από τη Χίο αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες που αντιμετώπισαν οξύτατα προβλήματα λόγω της βροχόπτωσης και της έλλειψης πρόνοιας για επαρκείς, στεγασμένους χώρους.

Άφησε σχόλιο