3+1 απλοί τρόποι για να διατηρήσεις το σπίτι σου ζεστό

0

Η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει. Πριν ανάψουμε το καλοριφέρ ή πατήσουμε το ΟΝ του κλιματιστικού, ας θυμηθούμε 3+1 απλούς, αλλά ουσιαστικούς τρόπους που προτείνει η Greenpeace, για να κρατήσουμε το σπίτι μας ζεστό, επιβαρύνοντας λιγότερο την τσέπη μας και το περιβάλλον.

Πες «ναι» στον ήλιο!

Τους περισσότερους μήνες του χρόνου η χώρα μας έχει καλοκαιρία. Άφησε, λοιπόν, τις κουρτίνες ανοιχτές από την πλευρά που ο ήλιος «βλέπει» το σπίτι σου, ώστε οι ακτίνες του να μπουν και να το ζεστάνουν. Μην ξεχάσεις, βέβαια, να κλείσεις τα υπόλοιπα παντζούρια για να κρατήσεις το κρύο μακριά.

Κλείσε τις πόρτες

Αν στο σπίτι υπάρχουν δωμάτια που δεν χρησιμοποιείς, όπως π.χ. το γραφείο, κράτα την πόρτα τους κλειστή για να μην «παίρνουν» τη ζέστη από το υπόλοιπο σπίτι.

Σφράγισε την εξώπορτα

Το κενό στο κάτω μέρος της εξώπορτας, αλλά και στις μπαλκονόπορτες, συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια θερμοκρασίας. Πώς μπορείς να το περιορίσεις; Ένας γρήγορος τρόπος είναι να πάρεις μία πετσέτα, να την τυλίξεις ρολό και να τη στρώσεις στο πάτωμα από τη μέσα πλευρά της πόρτας.

Στρώσε χαλιά

Τα χαλιά και οι μοκέτες δεν εξυπηρετούν μόνο αισθητικούς σκοπούς, αλλά και πρακτικούς. Μπορούν να ζεστάνουν το σπίτι σου οικονομικά, αφού θα «ντύσουν» τα κρύα μάρμαρα και πλακάκια.

Άφησε σχόλιο