Νεκρό ένα 5χρονο προσφυγόπουλο στην Αγία Ερμιόνη

0

Η απουσία ασφαλών περασμάτων για τους πρόσφυγες είχε ακόμα ένα θύμα: ένα παιδάκι 5 χρονών έφτασε ξέπνοο σήμερα το πρωί στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης

mutilini-prosfuges-arxeiou-behrakis

Το παιδί, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ήταν υποσιτισμένο, όπως και  οι γονείς του, και πιθανότατα δεν άντεξε την ταλαιπωρία του ταξιδιού. Ήταν ήδη νεκρό όταν το παρέλαβαν οι εθελοντές διασώστες από τα χέρια του πατέρα του μέσα από το φουσκωτό που έφτασε συνοδεία περιπολικού σκάφους της Frontex στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης κατά τις 8 το πρωί.

Το 5χρονο προσφυγόπουλο είδε αμέσως γιατρός από τους ισπανούς διασώστες που βρίσκονταν στο σημείο, ωστόσο ήταν ήδη αργά για το άτυχο παιδί, που κατόπιν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για νεκροψία.

Από τις 12 το βράδυ ως νωρίς το πρωί είχαν φτάσει στα ανατολικά παράλια της Χίου συνολικά 12 βάρκες με περίπου 600 πρόσφυγες. Καταγράφηκαν και μεταφέρθηκαν στη Σούδα.

Το σημερινό τραγικό περιστατικό, τρίτο στη Χίο με θύμα παιδιά τους τελευταίους μήνες, υπενθυμίζει το αυτονόητο: Όσο οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να χαράξουν ασφαλές, νόμιμο πέρασμα για τους πρόσφυγες, παιδιά θα χάνουν τη ζωή τους μέσα στα φουσκωτα – πλωτά φέρετρα, στη θάλασσα μας.

Άφησε σχόλιο