Πρώτη στο Αιγαίο σε αφίξεις Τούρκων επισκεπτών η Χίος

0

Σχεδόν 5000 τούρκοι επισκέφθηκαν το νησί μας μέσα σε 7 μήνες

Δεν χρειάζονταν τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να επιβεβαιωθεί ότι πέρσι ήρθαν στη Χίο από απέναντι χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες. Αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ζουν στη Χίο και πολύ περισσότερο οι επαγγελματίες του νησιού, που πήραν μια βαθιά ανάσα τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε με τα χρήματα που τους άφησαν οι γείτονες. Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό και ενδεχομένως λίγοι φαντάζονταν, είναι ότι η Χίος φιλοξένησε περισσότερους τούρκους από τη Σάμο, την Κω, τη Λέσβο, ακόμα και από την Ρόδο!

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το διάστημα 30/4/2013 μέχρι και 31/10/2013 πέρασαν στην Ελλάδα συνολικά 18.610 αλλοδαποί μέσω του προγράμματος έκδοσης visa σε πολίτες χωρών εκτός Schengen με επίσπευση των διαδικασιών. Από αυτούς 4.884 πέρασαν στη Χίο 4.821 στη Ρόδο, 4.190 στη Λέσβο, 2.932 στη Κω και 1.783 στη Σάμο. Αυτό προκύπτει από τις θεωρήσεις VISA που πραγματοποιήθηκαν στις αντίστοιχες αστυνομικές διευθύνσεις κάθε νησιού. Τα στατιστικά στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Κώστας Τριαντάφυλλος, με την οποία ζητάει τη συντόμευση των διαδικασιών για την έκδοση των θεωρήσεων.

Το πρόγραμμα έκδοσης visa σε πολίτες χωρών εκτός Schengen έχει ήδη την αποδοχή της χιακής κοινωνίας και είναι αδιανόητο να μην συνεχιστεί και στο μέλλον. Από αυτό κερδισμένοι σε βάθος χρόνου δεν θα βγουν μόνο οι χιώτες επαγγελματίες, αλλά οι λαοί των 2 χωρών, αφού η συχνότερη επαφή και η μεγαλύτερη επικοινωνία θα οδηγήσει στην κατάρριψη των στερεοτύπων και στην αύξηση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Άφησε σχόλιο