7 σπουδαίοι χιώτες καλλιτέχνες εκθέτουν για τα 100 χρόνια του Φιλοτεχνικού Ομίλου

0

Ομαδική εικαστική έκθεση από τις 9 μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου 2018 στο Ομήρειο 

100 χρόνια ζωής με έντονη δράση κλείνει φέτος ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου, το ιστορικότερο πολιτιστικό σωματείο της Χίου, που για την προσφορά του τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών με Έπαινο και με Βραβείο και από το Δήμο της Χίου με το χρυσό Μετάλλιο της πόλης. Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυσή του, συνδιοργανώνει μαζί με το Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ. μια έκθεση 7 σπουδαίων Χίων καλλιτεχνών.

Στον εκθεσιακό χώρο του Ομήρειου, από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, θα εκτεθούν έργα των εικαστικών Μαρία Κασαπίδου, Νικόλα Χατζή, Ηλία Λυκουρίνα, Γιώργου Μουτσάτσου, Μικελίας Λεγάτου, Έβη Χρήστου και Γιώργου Τσορβά. Στις εικόνες που ακολουθούν, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την επετειακή εκδήλωση, που αφορά την εικαστική έκφραση της σύγχρονης Χίου μέσα από τα έργα καλλιτεχνών, που επιλέχθηκαν με κριτήριο τη δημιουργική τους προσφορά και τη συμμετοχή τους στο Εικαστικό Επιμελητήριο.

Με αφορμή την έκθεση, το μέλος του ΔΣ του Ομηρείου Ανατολή Βροχαρίδου αναφέρει “Μέσα από βλέμμα των καλλιτεχνών και την έκφρασή τους με την εικαστική τέχνη (Μαρία Κασαπίδου, Νικόλας Χατζής, Ηλίας Λυκουρίνας, Γιώργος Μουτσάτσος), με την κεραμική τέχνη (Μικελία Λεγάτου) και με τη  γλυπτική τέχνη (Έβης Χρήστου, Γιώργος Τσορβάς) καλούμαστε σε μια νέα θέαση του κόσμου, σε μια άλλη οπτική αντίληψη” και προσθέτει “Οι καλλιτέχνες της ομαδικής έκθεσης «γεννούν» τα έργα τους στη Χίο, που αποτελεί «γενέθλιο τόπο» για τους περισσότερους από αυτούς και με την έμπνευση και δημιουργική ματιά τους τον μετασχηματίζουν καλλιτεχνικά, τον αρθρώνουν με χρώματα, πηλό, σίδερο, ξύλο, πέτρα…».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Άφησε σχόλιο