Μαθήματα εξοικονόμησης νερού

0

Ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία δημοτικού από τη Δ.Ε.Υ.Α. Ν. Χίου για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ζήτημα της ορθής διαχείρισης των υδάτινων πόρων

Ενημερώσεις σε δημοτικά σχολεία του νησιού πραγματοποιεί η Δ.Ε.Υ.Α. Ν. Χίου, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για την ορθή χρήση και εξοικονόμηση του νερού. Έχουν ήδη γίνει ενημερώσεις στις 2 τελευταίες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων Λειβαδίων, Τουρλωτής και Βολισσού και αναμένεται επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο του Βαρβασίου.

Στόχος είναι οι μαθητές μέσα από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να συνειδητοποιήσουν την εξαιρετική σημασία του νερού ως φυσικού πόρου και το γεγονός ότι τα υδάτινα αποθέματα δεν είναι ανεξάντλητα, καθώς και την άνιση κατανομή νερού στις διάφορες περιοχές και χώρες.

Οι μικροί μαθητές κατανοούν τον φυσικό κύκλο του νερού, τις χρήσεις του, την επεξεργασία του πόσιμου νερού, τη σπουδαιότητα του για την ύπαρξη του ανθρώπου και της φύσης και μαθαίνουν τον τρόπο υδροδότησης παλαιότερα και σήμερα. Επιπλέον, κατονομάζουν τις πιο δαπανηρές χρήσεις του νερού στο σπίτι, αλλά παράλληλα διατυπώνουν πρακτικές οδηγίες για την εξοικονόμηση νερού. Τέλος, κατανοούν ότι η ορθή διαχείριση είναι ευθύνη της πολιτείας και των ίδιων ως ενεργοί πολίτες.

Άφησε σχόλιο