Καθάρισαν την ΒΙΑΛ… απέξω

0

Εθελοντές μάζεψαν δεκάδες σακούλες σκουπιδιών από το χώρο περιμετρικά της ΒΙΑΛ, την ίδια μέρα που φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας καταδεικνύουν τις ντροπιαστικές συνθήκες στο εσωτερικό του ΚΥΤ

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης Clean Up World Day 2018, η ΜΚΟ Action for Education διοργάνωσε το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου έναν εθελοντικό καθαρισμό περιμετρικά της ΒΙΑΛ, μιας περιοχής που έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία χρόνια από την λειτουργία του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και τον εγκλωβισμό σε αυτό χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν δεκάδες άτομα, ανάμεσά τους πρόσφυγες, εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ, οι κατάφεραν να μαζέψουν σκουπίδια που βρίσκονταν στα χωράφια πέριξ της ΒΙΑΛ. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, οι οποίοι ευχαριστούν τον Δήμο Χίου για την υποστήριξη της δράσης, οι 60 περίπου εθελοντές συγκέντρωσαν πάνω από 250 σακούλες σκουπιδιών!

Την ίδια στιγμή, φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα πρόσφυγες που διαμένουν στη ΒΙΑΛ παρουσιάζουν τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις τουαλέτες του ΚΥΤ, που όπως καταγγέλλουν, δεν έχουν καθαριστεί εδώ και 2 μήνες. Η εικόνα μιλάει από μόνη της, τα σχόλια περιττεύουν.

Άφησε σχόλιο