Μαθαίνουν Ελληνικά κάνοντας διακοπές στη Χίο

0

Στη Χίο κάποιοι επισκέπτες έρχονται για τις παραλίες της, κάποιοι για τα μονοπάτια της, άλλοι για τη μαστίχα της, άλλοι για την ιστορία της και οι περισσότεροι για όλα αυτά μαζί. Όμως όρισμένοι άλλοι συνδυάζουν όλα τα τα παραπάνω, μαζί με την αγάπη τους για την ελληνική γλώσσα. Εδώ και κάποια χρόνια, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στον μαγευτικό Κάμπο, διοργανώνονται από το «Ινστιτούτο Αλεξάνδρεια» εντατικά μαθήματα ελληνικών για επισκέπτες που θέλουν να συνδυάσουν τις διακοπές στο νησί μας με την εκμάθηση ή την εμβάθυνση της ελληνικής γλώσσας.

Τα σεμινάρια λαμβάνουν χώρα τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο και διαρκούν συνήθως δύο εβδομάδες, μετά την παρέλευση των οποίων οι αρχάριοι μαθητές αποκτούν μία ικανοποιητική γνώση βασικών κανόνων της γλώσσας μας και έχουν πλέον την ικανότητα να συνεννοηθούν στα ελληνικά σε απλές καθημερινές περιστάσεις επικοινωνίας· παράλληλα η επαφή με το θεωρητικό υπόβαθρο της γλώσσας αποτελεί τη βάση ώστε να μπορέσουν μελλοντικά να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε αυτή. Για τους ήδη πιο προχωρημένους βέβαια, υπάρχουν δύο ακόμα ξεχωριστά επίπεδα εκμάθησης και εμβάθυνσης (μεσαίο και προχωρημένο). Οι εκπαιδευόμενοι προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου ανεξάρτητα από την ηλικιακή, μορφωτική ή επαγγελματική ομάδα στην οποία ανήκουν. Τα μαθήματα ξεκινούν νωρίς το πρωί και τελειώνουν επίσης νωρίς το μεσημέρι, έτσι ώστε να μείνει χρόνος και για τις υπόλοιπες δραστηριότητες που κατά παράδοση σχετίζονται με τις καλοκαιρινές διακοπές (φαγητό, εκδρομές, μπάνιο), με τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους να συμμετέχουν από κοινού στις περισσότερες από αυτές.

Αν μη τι άλλο, μια ενδιαφέρουσα επιλογή για όσους αλλοδαπούς θέλουν να επισκεφθούν τη Χίο και παράλληλα να προσδώσουν έναν πιο επιμορφωτικό τόνο στις διακοπές τους.

Άφησε σχόλιο