Μια ανάσα αξιοπρέπειας…

0

γράφει ο Μιχάλης Μπάκας

«Ανάσα Αξιοπρέπειας» στη Μυτιλήνη

Χιλιάδες πολιτών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό διαδήλωσαν σε πλατείες όλου του κόσμου το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου, την ώρα που γινόταν το Eurogroup στις Βρυξέλλες. Από το Εδιμβούργο ως τη Μυτιλήνη και από το Βερολίνο έως την πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, οι πολίτες βγήκαν στους δρόμους με βασικό σύνθημα την ανάγκη για μία «Ανάσα αξιοπρέπειας». Το ελληνικό ζήτημα της οικονομικής κρίσης έχει αποτελέσει την θρυαλλίδα για το ξέσπασμα μιας πανευρωπαϊκής κινητοποίησης των πολιτών που δεν αναγνωρίζουν στην Ευρώπη των τραπεζιτών του 2015 την Ευρώπη των λαών που ονειρευτήκαμε.

Βγήκαμε στις πλατείες ζητώντας μια ανάσα αξιοπρέπειας, διεκδικώντας την αξιοπρέπεια για τη χώρα που ζούμε, για να μην έχουμε 65% ανεργία στους νέους, για να έχουν θέρμανση όλα τα σχολεία μας, για να έχουν οι μεγαλύτεροι άνθρωποι τα φάρμακα τους, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη απέναντι στο κράτος, για να μην αρπάζουν μίζες από όλους οι πολιτικοί, για να μην γίνονται τα «έργα» με μόνο σκοπό να τα τσεπώσουν οι εργολάβοι, για να σώσουμε από την «αναπτυξιακή λαίλαπα» το φυσικό μας περιβάλλον, για να ξαναέρθει το χαμόγελο στα χείλη των συμπολιτών μας… για την αξιοπρέπεια μας… μόνο για αυτά… για όλα αυτά… για μια ανάσα.

(e-mail:mibakas@gmail.com) είναι Περιβαλλοντολόγος, ΜΔΕ στην Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση, Περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τον Οικολογικό Άνεμο (2013-14), συντονιστής ΠΚ Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων.

Άφησε σχόλιο