Ανοίγει για το κοινό το Εργαστήριο Συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων

0

Μια σπάνια ευκαιρία ξενάγησης στο Εργαστήριο από τους συντηρητές Βασίλη Αγιαννίδη και την Κωνσταντίνα Κανταλή το πρωί της Πέμπτης 18 Οκτωβρίου

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως συντηρείται ένα αρχαιολογικό μνημείο; Πως αποκαθίσταται μια ταλαιπωρημένη αρχαιότητα; Μια σπάνια ευκαιρία ανακάλυψης του αθέατου κόσμου της συντήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς δίνεται στους ενδιαφερόμενους με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς γιορτάστηκε φέτος για πρώτη φορά, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, με στόχο την ανάδειξη της επιστήμης της συντήρησης και την συνεισφορά της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου συμμετέχοντας στον εορτασμό, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, 9:00-14:00, ανοίγει τις πόρτες της και προσκαλεί το κοινό να γνωρίσει το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή.

Στο Εργαστήριο Συντήρησης της Εφορείας στην περιοχή του Φραγκομαχαλά (Οσμανιέ τζαμί), οι ενδιαφερόμενοι, μικροί – μεγάλοι, θα μυηθούν στα μυστικά της συντήρησης των κεραμικών, με ξεναγούς τους συντηρητές αρχαιοτήτων της Εφορείας κ. Βασίλη Αγιαννίδη και κ. Κωνσταντίνα Κανταλή.

Παράλληλα, με την ευκαιρία της έκθεσης «Τα νέα προσκτήματα των Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου 2014-2018» στο κτήριο περιοδικών εκθέσεων «Παλάτι Ιουστινιάνι», συντηρητές της Εφορείας θα εστιάσουν στις εργασίες συντήρησης των αντικειμένων της έκθεσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Άφησε σχόλιο