Αλήτες δημοσιογάτοι

0

Ένα μεγάλο λάθος κάνει η κυρία που με φιλοξενεί, να αφήνει ανοικτή μια τρυπούλα στην σίτα του παραθύρου. Από κει ξεκίνησαν όλα γιατί πάντα μου άρεσε να βγαίνω έξω στο δρόμο παρά να κάθομαι μόνη στο σπίτι σαν τη μαγκούφα και να την περιμένω, σαν την πιστή Πηνελόπη, να επιστρέψει.

Παλιά, όταν με είχε κλειδωμένη μέσα, χάζευα από το παράθυρο τις άλλες γάτες της γειτονιάς και ζήλευα σαν τις έβλεπα ξάπλα στον ήλιο να έχουν στήσει κουβεντούλα. Και να πω ότι ήμουν καμιά της αριστοκρατίας, σχεδόν μία του δρόμου ήμουν, απλά στάθηκα τυχερή γιατί με έδωσαν για υιοθεσία σε τούτο το σπίτι.

Άρχισα, λοιπόν, να βγαίνω, να γίνομαι πιο κοινωνική κι εκεί ξεκίνησαν όλα, γιατί ένα βράδυ είδα κάτι που δεν έπρεπε. Τρία γατόνια, ο Αντρίκος ο μάγκας, ο Τζώνυ το στουρνάρι κι ο Βαγγέλας ο χαλβάς ήταν στημένοι δίπλα στον κάδο, πίσω από μια χαρτόκουτα, όταν  ξαφνικά από το πίσω στενό τους πλησίασε  ένας γατοπάρδαλος που κρατούσε μια τσάντα. Κράτησα την αναπνοή μου και δεν κουνήθηκα ούτε όταν μου γαργάλισε την ουρά μια μικρή ακρίδα. Τον άκουσα που τους ψιθύριζε: αν πείσετε τις άλλες γάτες να εμβολιάζονται μόνο με τα δικά μας εμβόλια, να παίρνουν αλοιφές για τα παράσιτα, κολλάρα για το λαιμό,  αντιβιώσεις, θα σας γεμίσω χρήμα, ψαροκόκαλα  και ψαροκεφαλές από φαγκριά και συναγρίδες. Και πως θα γίνει αυτό, είπαν οι τρεις γλείφοντας τα χέρια τους, δεν ξέρω απάντησε ο άλλος, βρείτε μια λύση, εσείς είστε ανακατεμένοι στα γατοπράμματα, βάλτε κι άλλους έμπιστους αλήτες στο παιχνίδι, πλησιάστε τον Μήτσο τον αβρωμό, το Αντωνάκι το λέλεκα και μόνο σε  μεγάλη ανάγκη χρησιμοποιείστε τον  Άδωνη τον κλαψομούνη, δεν τον εμπιστευόμαστε και πολύ. Ραντεβού, αύριο στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα, τους είπε κι έφυγαν όλοι.

Έμεινα στην ίδια θέση κάμποση ώρα, ακίνητη από το σοκ, όταν συνήλθα έφυγα σφαίρα για το σπίτι της  δίκαιης Δικαίας της αεροπάγας, χτύπησα το παράθυρο της, βγήκε έξω και της είπα τα νέα χαρτί και καλαμάρι. Κινδυνεύεις, μου είπε και χλώμιασα, είναι μια σπείρα αδίστακτη, θα πρέπει να πας στο σπίτι σου και να μην ξαναβγείς, θα  στείλω τον Μπάμπη το σουγιά, που είναι έμπιστος, να σε προσέχει. Να θυμάσαι τι ειπώθηκε γιατί θα σε καλέσω μάρτυρα στο γατοδικαστήριο. Τρόμαξα, ένοιωσα να παγώνει το αίμα μου κι έφυγα τρέχοντας για το σπίτι, χωρίς να πάρω είδηση πως με παρακολουθούσε από νωρίς ο Μάκης ο Τριανταγατόπουλος, ένας επικίνδυνος καιροσκόπος δημοσιογάτος, που η δουλειά του είναι να διασύρει και να καταστρέφει γάτες χωρίς ενδοιασμό. Χώθηκα κάτω από τα παπλώματα, η κυρία με χάδεψε απαλά κι εγώ από την τρομάρα μου της πάτησα μια δαγκωματιά, της καημένης. Το πρωί την ξύπνησα, όπως κάνω πάντα, για να μου βάλει φαγητό, μα κόντεψα να πνιγώ όταν έξω από το σπίτι άκουσα τη Λέλα την κουρελού να φωνάζει: Έκτακτο παράρτημα, μεγάλο σκάνδαλο με γατοφάρμακα, ο Τριανταγατόπουλος ανακάλυψε τη βασική μάρτυρα της υπόθεσης Gatovartis, δείτε απόψε το κουβάρι να ξετυλίγεται  στο κανάλι του γατοαντέννα, με τον δημιοσιογάτο Νίκο Χατζηνικομιάου, μάθετε πρώτοι  τα νέα στοιχεία  που θα συγκλονίζουν τον γατόκοσμο. Έκτακτο παράρτημα!

Η κυρία τρόμαξε σαν με είδε λιποθυμισμένη με τα χέρια και τα πόδια πάνω, είδε κι έπαθε να με συνεφέρει, με ψέκασε με ένα σπρέυ για τους ψύλλους, που το σιχαίνομαι και μ’ αυτό βρήκα τις αισθήσεις μου. Πήγα στο παράθυρο, έριξα μια ματιά πίσω από την κουρτίνα, ο Μπάμπης ο σουγιάς άφαντος, μόνο γάτοι απ’ όλη την Ελλάδα, με κάμερες και μικρόφωνα,  ήταν στημένοι απ’ έξω. Έκλεισα το παράθυρο, δεν θα ξαναβγώ ποτέ από το σπίτι, μονολόγησα, ως εδώ ήταν η ντόλτσε βίτα  και χώθηκα βαθιά στο καλάθι με τα άπλυτα. Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογάτοι.

  • 50
    Shares

Γελά και ξεγελά

Άφησε σχόλιο