Στηρίζει το “ΠΙΚΠΑ” η Διεθνής Αμνηστία

0

Καμπάνια κατά της απόφασης να μπει λουκέτο στον πρότυπο καταυλισμό αλληλεγγύης προσφύγων στη Λέσβο

Ενισχύεται μέρα με τη μέρα το κύμα συμπαράστασης στο ΠΙΚΠΑ, τον χώρο φιλοξενίας ευάλωτων προσφύγων στη Νεάπολη Λέσβου, τον οποίο “διαχειρίζεται” η μη κερδοσκοπική οργάνωσης «Αλληλεγγύη Λέσβου Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» και κινδυνεύει με κλείσιμο μετά την απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάννας Καλογήρου.

Έτσι, μετά τους εκατοντάδες ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη που φωτογραφίστηκαν ένα χαρτί που αναφέρει το σύνθημα “Save Pikpa”, ανταποκρινόμενοι στην καμπάνια συμπαράστασης που κάλεσε η «Αλληλεγγύη Λέσβου», έρχεται τώρα η Διεθνής Αμνηστία να στηρίξει τον πρότυπο, αυτοοργανωμένο καταυλισμό, που βραβεύτηκε πριν από 2 χρόνια με το Βραβείο Νάνσεν της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η Διεθνής Αμνηστί χαρακτηρίζει το ΠΙΚΠΑ ως ένα “καταφύγιο αλληλεγγύης και ελπίδας για τους πρόσφυγες και την τοπική κοινότητα” και ζητάει από όλους μας να στηρίξουμε το ΠΙΚΠΑ στέλνοντας ένα tweet στην κα Καλογήρου με μήνυμα “η αλληλεγγύη πρέπει να προστατεύεται και να τιμάται, όχι να απειλείται. Σώσε τον καταυλισμό προσφύγων στο ΠΙΚΠΑ».

Η κίνηση για το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ είναι ένα ακόμη παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι αρχές στην Ευρώπη λαμβάνουν μέτρα για να καταργήσουν τις οργανώσεις και τα άτομα που βοηθούν τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο. Αν το ΠΙΚΠΑ τεθεί εκτός λειτουργίας, εκατοντάδες ευάλωτοι πρόσφυγες θα βρεθούν χωρίς καταφύγιο και χωρίς την πολύ αναγκαία υποστήριξη που χρειάζονται.” αναφέρει χαρακτηριστικά η Διεθνής Αμνηστία.

  • 10
    Shares

Άφησε σχόλιο