Προβολή-συζήτηση: 10 χρόνια από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008

0

Εκδήλωση στο «Αντίβαρο» το Σάββατο 8/12, στις 8 μ.μ., για τα  δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008

Το φοιτητικό σχήμα της Ανεξάρτητης Συμμαχίας και ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο διοργανώνουν το Σάββατο 8/12, στις 8 το βράδυ, μια προβολή-εκδήλωση-συζήτηση στον χώρο του Αντίβαρου (Καλοπλύτου 44) για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τους ειδικούς φρουρούς Κορκονέα και Σαραλιώτη και συνολικά την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη, που ο κορμός της ήταν οι πολυήμερες μαθητικές κινητοποιήσεις, είναι αφορμή να μιλήσουμε για πολλά. Για το ξέσπασμα της οργής για την δολοφονία ενός 15χρονου, για την ένταση και την ορμή των κινητοποιήσεων, για τη λειτουργία της βίας και την αντίδραση της καταστολής, για το ξεπέρασμα του φόβου και την ανάδυση νέων μορφών έκφρασης. Δέκα χρόνια μετά, μπορεί να ανιχνευτεί καλύτερα και ο ρόλος του Δεκέμβρη και της κινηματικής παρακαταθήκης που άφησε στις αντι-μνημονιακές διαδηλώσεις του 2011-12 και μέχρι σήμερα.

Αυτοκόλλητα και στένσιλ του Δεκέμβρη – από το βιβλίο «Ανησυχία»

Η εκδήλωση στο Αντίβαρο περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του Δεκέμβρη και όσα εκείνος ήταν ή δεν ήταν, μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν με όποιο τρόπο στις κινητοποιήσεις και κυρίως τη σχετική συζήτηση, ενώ θα συνεχιστεί με μουσικό dj set.

Άφησε σχόλιο