Γιώργος Ζούμας: Behind Elliot

1

Σεπτέμβριος 2017

Ένας φίλος με παρακινεί να γραφτούμε στη Φωτογραφική Λέσχη Χίου. Εδώ και μία δεκαετία δηλώνω «ερασιτέχνης φωτογράφος», Εραστής της Τέχνης δηλαδή.  Οπότε, τί καλύτερο από το να μάθω περισσότερα, να γνωρίσω ανθρώπους με το ίδιο πάθος, περισσότερη γνώση, διαφορετική προσέγγιση αλλά και να βρω ακόμη περισσότερες ευκαιρίες, αφορμές για αυτό το «κλικ».

Δεκέμβριος 2017

Οι «δάσκαλοι» της Λέσχης μας ενημερώνουν για το Ετήσιο Project.  «Μεγάλοι Φωτογράφοι»!

& ποιός είμαι εγώ, που θα τολμήσω να μιμηθώ το στυλ ενός «Μεγάλου»;  Elliott Erwitt η επιλογή μου & αν δεν τον γνωρίζεις, αυτό εδώ το «εγχειρίδιο» θα σε φέρει πιο κοντά του και σίγουρα θα σε βγάλει έξω στον δρόμο.

Ιανουάριος – Μάιος 2018

«Σε αναζήτηση του Elliott και μερικών καλών κλικς».

Οι φωτογραφίες, αυθόρμητες. Προσπαθώ να βρω χρόνο να βγω έξω.  Αξιοποιώ τα ταξίδια που είχα την τύχη να κάνω για να φωτογραφήσω στους δρόμους μεγάλων πόλεων.  Δεν είμαι τόσο προσεκτικός στο τεχνικό κομμάτι, με ενδιαφέρει Η ΣΤΙΓΜΗ, να «αιχμαλωτίσω» συναισθήματα -κυρίως χαράς- και να είμαι τυχερός!

Θέλει (και) τύχη η φωτογραφία.  Θέλει επίσης να παρατηρείς ό,τι συμβαίνει γύρω σου. Να σταματάς σε εκείνα που η καθημερινότητα σε κάνει να προσπεράσεις, να μην σχεδιάζεις με κάθε λεπτομέρεια το επόμενο κλικ αλλά να γεμίζεις, τον νου, την ψυχή και… την κάρτα μνήμης με εικόνες.  Μετά, μπορείς να ανατρέξεις σε αυτές και να δεις τί θα κρατήσεις και τί όχι.  Έτσι δεν κάνουμε άλλωστε με κάθε τι στη ζωή μας;

Ιούνιος 2018

Τελικά, όλοι κρύβουμε μέσα μας κάτι μεγαλειώδες.  Ένα πάθος, μία αγάπη και κυρίως το θάρρος να τα εξωτερικεύσουμε και να τα μοιραστούμε με άλλους.

Ευχαρίστησε εκείνους που σου έδωσαν την αφορμή, εκείνους που σου δίνουν την ώθηση και… μην τα παίρνεις όλα τόσο στα σοβαρά.

Η Φωτογραφική Λέσχη Χίου δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2009 από μια ομάδα ανθρώπων που τους ένωνε η αγάπη για τη φωτογραφία και η ανάγκη ανταλλαγής των φωτογραφικών εμπειριών τους. Στην παρέα αυτή σταδιακά προστέθηκαν και άλλοι φωτογράφοι, αρχάριοι, πεπειραμένοι, αλλά πάντα ερασιτέχνες με παρόμοια ενδιαφέροντα. Τα μέλη της Λέσχης έχουν δημιουργήσει ένα “χώρο” στην καρδιά της πόλης (Αμάντου 26), ζωντανό και φιλόξενο, ανοιχτό σε όποιον αγαπά το αντικείμενο της φωτογραφίας και θέλει να ασχοληθεί δημιουργικά με αυτό.

Συζήτηση1 σχόλιο

Άφησε σχόλιο