«Μαύρο Ψωμί» με άρωμα μαστίχας

0

Η πολυβραβευμένη ισπανική ταινία “Μαύρο Ψωμί” προβάλλεται το Σάββατο 26 Μαΐου στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Η ταινία «Μαύρο Ψωμί» βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Εμίλι Τεϊσιδόρ, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003. Μετά το τέλος του εμφυλίου στην Καταλονία, ο 11χρονος Αντρέου που μεγαλώνει σε ένα αγρόκτημα ενός μικρού χωριού, ανακαλύπτει δύο πτώματα στο δάσος. Οι Αρχές θεωρούν ύποπτο τον πατέρα του αλλά ο μικρός προσπαθεί να τον βοηθήσει, αναζητώντας τον πραγματικό ένοχο.

Πρόκειται για μια σκοτεινή ιστορία ενηλικίωσης με πολλαπλές αναγνώσεις σ’ ένα γοητευτικό παραμύθι βγαλμένο από την αθώα φαντασία ενός μικρού παιδιού. Η εξαιρετική αυτή ταινία έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων, μεταξύ των οποίων 9 βραβεία Γκόγια και 13 βραβεία Γκαουντί. Παίζουν: Φρανσέσκ Κολομέρ, Μαρίνα Κόμας, Νόρα Νάβας, Ροχέρ Κασαμαχόρ.

Η ταινία προβάλλεται το Σάββατο 26 Μαΐου και ώρα 20:30, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του κινηματογραφικού αφιερώματος «Ισπανικός Κινηματογράφος και Λογοτεχνία» που διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα, στο Μουσείο Μαστίχας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

  • 53
    Shares

Άφησε σχόλιο