Πρεμιέρα για την Κινηματογραφική Λέσχη

0

Προβάλει την ταινία Lucky του Τζον Κάρολ Λιντς την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 στο Ομήρειο

Πρόκειται για μια δραμεντί, παραγωγής 2017 και διάρκειας 88 λεπτών με 7 Υποψηφιότητες και διακρίσεις σε μεγάλα Φεστιβάλ. Πρωταγωνιστής, μια μυθική φιγούρα του ανεξάρτητου κι όχι μόνο κινηματογράφου στον τελευταίο ρόλο της καριέρας του: ο Χάρυ Ντιν Στάντον. Ένας σπουδαίος ηθοποιός που έχει παίξει σε περισσότερες από 200 ταινίες και μας στοίχειωσε με την ξερακιανή ψιλόλιγνη φιγούρα του στο αριστούργημα του Βιμ Βέντερς Παρίσι Τέξας. Εδώ στο κύκνειο άσμα του, μια ταινία αντάξια του ταλέντου του.

Η ταινία

O Lucky είναι ένας 90χρονος αποσυρμένος σε ένα χωριό της κεντρικής Αμερικής. Ακολουθεί καθημερινά την ίδια ρουτίνα: κάνει την πρωινή του γυμναστική, τσαπίζει τον κήπο, καπνίζει αρειμανίως, φιλοσοφεί στο μπαρ της γειτονιάς με κάτι άλλους περίεργους και καταλήγει στο σπίτι να βλέπει τηλεπαιχνίδια με τα σώβρακα. Ώσπου… λιποθυμά! Ο Lucky -πάντα οξυδερκής και σαρκαστικός- πεισμώνει με την ζωή και ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

Ο Τζον Καρολ Λιντς, γνωστός δευτεραγωνιστής (Fargo, Zodiac…) κάνει το ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης με πρωταγωνιστή μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες του Αμερικάνικου σινεμά, τον προσφάτως εκλιπών Χάρι Ντιν Στάντον. Αυτή η ψιλόλιγνη φιγούρα γηραιού εφήβου, που στο κύκνειο άσμα του παραδίδει μια ακόμη σπουδαία ερμηνεία, σε μια ταινία που μιλά για τα πιο απλά και τα πιο σπουδαία πράγματα μέσα από το πνεύμα και τις περιπέτειες ενός ανθρώπου που ολοκληρώνει τον κύκλο της ζωής του.

Διακρίσεις

Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής Φεστιβάλ Λοκάρνο 2017

Το trailer

Άφησε σχόλιο