Ξεκινάει τη Δευτέρα η παράδοση της ψιλής μαστίχας

0

Η Ένωση θα δέχεται τις υπόλοιπες κατηγορίες μαστιχιού από τις 16 Ιανουαρίου μέχρι και τις 15 Μαΐου 2017

Μαστίχα

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να διευκολύνει τα μέλη της στην παραγωγική διαδικασία, η ΕΜΧ έχει προχωρήσει από το 2015 στην προμήθεια μηχανημάτων για τον διαχωρισμό της ψιλής μαστίχας, σε καθαρή-βρώμικη. Η μηχανική διαλογή Μαστίχας εσοδείας 2016 θα γίνεται στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Μαστίχας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στην Καρδαμάδα (είσοδος από την πλευρά της Λαχαναγοράς) κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης-ραντεβού στα τηλέφωνα: 2271078378 εσωτ.1 & 2271021001 εσωτ. 4.

Σημειώνεται ότι η δυνατότητα της παράδοσης ισχύει μόνο για τις κατηγορίες Ψιλή και Χονδρή της Ψιλής, καθώς επίσης ότι η τιμολόγηση και οι πληρωμές για τις ποσότητες αυτές θα γίνουν με την έναρξη των επίσημων παραλαβών (Ιανουάριο 2017).

Κατηγορίες και τιμές παράδοσης της μαστίχας

Παράλληλα η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών έδωσε στη δημοσιότητα την εγκύκλιο για την διαδικασία παραλαβών μαστίχας, εσοδείας 2016. Σύμφωνα με αυτή, η τιμολόγηση της παραδιδόμενης μαστίχας, εσοδείας 2016, θα καθορίζεται ανά κιλό σύμφωνα με την καθαρότητά της, πίτα- χονδρή – ψιλή – κουκούρι και οι τιμές παράδοσεις έχουν ως εξής:

Επιπλέον κατηγορίες

1. Υποκίτρινη (καθαρή) μαστίχα εσοδείας 2016: θα παραδίδεται χωριστά. Η δε τιμή της, θα καθορίζεται με βάση την ένδειξη της συσκευής οπτικού ελέγχου όπως περιγράφεται ανωτέρω.
2. Κίτρινη & υποβαθμισμένη μαστίχα παλαιοτέρων του 2016 εσοδειών: θα παραδίδεται εις τον προς τούτο εξουσιοδοτημένο υπάλληλο και θα τιμολογείται αναλόγως των οργανοληπτικών της χαρακτηριστικών (χρώμα, σύσταση, γεύση, ευθριψία κτλ).
3. Μαστίχα με παρουσία χλωροφύλλης (πράσινο, γαλαζοπράσινο ή καφέ) καθαρή: 60,00 ευρώ
4. Μαστίχα με παρουσία χλωροφύλλης (πράσινο, γαλαζοπράσινο ή καφέ) με ξένες ύλες μέχρι 40 ευρώ
5. Σβολιασμένη καθαρή: 60 ευρώ.
6. Σβολιασμένη με ξένες ύλες: μέχρι 40,00ευρώ.
7. Νεροπινάδες εφ΄ άπαξ κατά την παράδοση : 2,00ευρώ.
8. Υποπροϊόντα εφ΄ άπαξ κατά την παράδοση: 2,00ευρώ.
9. Μαστίχα που έχει υποστεί οποιαδήποτε θερμική επεξεργασία: μέχρι 10 ευρώ.

Οι παραλαβές της μαστίχας θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017 και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, ενώ τα τηλεφωνικά ραντεβού και η εγγραφή των παραγωγών στις λίστες,  θα ξεκινήσουν στις 3 Ιανουαρίου 2017.

Άφησε σχόλιο