Τηλεοπτική προβολή της Χίου και της Μαστίχας στην Τουρκία

0

Τούρκοι δημοσιογράφοι φιλοξενούνται στο νησί μας προκειμένου να συγκεντρώσουν υλικό για την Μαστίχα και τη Χίο σε μια προσπάθεια προβολής του νησιού μας στη γείτονα

Την αποστολή αποτελούν η δημοσιογράφος Ebru Erke, Διευθύντρια Σύνταξης του Περιοδικού Food and Travel, Σύμβουλος Σύνταξης του περιοδικού La Cucina και Δημοσιογράφος Γαστρονομίας στην εφημερίδα Milliyet, καθώς και η κ. Burcu Aldinc, Δημοσιογράφος της εφημερίδας Sabah. Η κ. Ebru Erke είναι επίσης υπεύθυνη του Τηλεοπτικού προγράμματος Tatbilir Kesifler (Εξερευνήσεις Υψηλής Γευσιγνωσίας), στο Κανάλι Γευσιγνωσίας Turkmax Gurme, με τηλεθέαση 12,5 εκατομμυρίων θεατών.

Η επίσκεψη περιλαμβάνει περιήγηση στα Χωριά της Μαστίχας για την κάλυψη της διαδικασίας συγκομιδής της μαστίχας, με την συνδρομή του κ. Βασίλη Μπάλλα, επίσκεψη στη μονάδα παραγωγής της Mediterra Α.Ε., παρουσίαση υψηλής γαστρονομίας και μαγειρικής εμπνευσμένη από την μαστίχα, στο χώρο του Mastihashop, από τον διακεκριμένο σεφ κ. Στέφανο Κόβα, επίσκεψη στο Μουσείο Μαστίχας, μαγειρική τοπικών συνταγών από το κ. Γιάννη Λινό της ταβέρνας “Χότζας”, καθώς και επισκέψεις στο κέντρο της πόλης και στα Μαστιχοχώρια.

Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη ενισχυτική δράση στις προσπάθειες προβολής της Χίου στη Τουρκία και πραγματοποιείται μετά από συνεργασία του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Χίου με την Mediterra.

  • 26
    Shares

Άφησε σχόλιο