Διαγωνισμός Φωτογραφίας Chios Nature 2016

0

Υποβολή φωτογραφιών μέχρι τέλος Μάη. Χορηγός επικοινωνίας για άλλη μια χρονιά η “Απλωταριά”

chiosnature

Μια ματιά στην Άγρια Όψη της Χίου

Ο περιβαλλοντικός οργανισμός CHIOS NATURE ανακοινώνει ότι η περίοδος υποβολής συμμετοχών στην έβδομη ετήσια έκθεση φωτογράφησης της άγριας φύσης της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών, που διοργανώνει σε συνεργασία με την Φωτογραφική Λέσχη Χίου, ξεκινά την 1η Μαΐου και λήγει στο τέλος του μήνα. Τον ανοιχτό προς όλους διαγωνισμό ακολουθεί έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του πολυχώρου Citrus, από τις 20 Αυγούστου 2016.

Όπως και στις περασμένες χρονιές, ορίζονται πέντε ενότητες και τέσσερις ηλικιακές ομάδες:

Θεματικές ενότητες

Άγρια συμπεριφορά, Πορτραίτο Ζώου, Η μαγεία των φυτών, Άγριο Τοπίο, Η ανθρώπινη παρουσία στην φύση

Ηλικιακές ομάδες

Νήπια, Μαθητές Δημοτικού, Μαθητές Γυμνασίου/Λυκείου, Ενήλικες

Τη συλλογή συμμετοχών συντονίζει ο Πρόεδρος της Φωτογραφικής Λέσχης, Γιάννης Βούλγαρης, με την ευγενική υποστήριξη του βιβλιοπωλείου «Πάπυρος». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν σε ψηφιακή μορφή μέχρι τρεις λήψεις σε κάθε θεματική ενότητα. Καλούμε ιδιαιτέρως τους νέους, με τη φρέσκια τους ματιά και αντίληψη, να συμμετάσχουν. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6973 274 544.

Άννα Σταματίου: Είμαστε όλοι παιδιά της γης

Κατανοούμε ότι φέτος το νησί βιώνει ιδιαίτερα δύσκολες περιστάσεις. Μέσα στο διπλό χάος οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης ίσως φαίνεται περιττή η προσπάθεια ανάδειξης και προστασίας της Χιώτικης φύσης. Όμως αυτό που μας συνδέει όλους – απ’ όπου κι αν κρατάει η ρίζα μας – είναι ότι εξαρτόμαστε από έναν πλανήτη. Είμαστε όλοι, πλούσιοι-φτωχοί παιδιά της γης, και την μοιραζόμαστε με όλα τα όντα που την κατοικούν. Εφόσον το θυμόμαστε αυτό, υπάρχει ελπίδα να μην ξεχνάμε και την ανθρωπιά μας.», δήλωσε με αφορμή τον διαγωνισμό φωτογραφίας η πρόεδρος του Chios Nature, Άννα Σταματίου.

Άφησε σχόλιο