Πεζοπορικές διαδρομές Χίου

3

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί από την Περιφέρεια η ανανεωμένη και πραγματικά σύγχρονη και καλαίσθητη ιστοσελίδα chios.gr με σήμα τα Μυλαράκια στα Ταμπάκικα (2 από τα οποία ο Δήμος Χίου θέλει να τα ενοικοιάσει σε ιδιώτη – αν είναι δυνατόν), που παρέχει χρήσιμες τουριστικές πληροφορίες για τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά.

Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση και του ιστότοπου chioswalking.gr, που περιέχει χάρτες και περιγραφές για 8 μικρές, ήπιες περιπατητικές διαδρομές του νησιού μας, κατάλληλες και για τους πιο αδύναμους πεζοπόρους. Όμως οι διαδρομές αυτές, καλύπτουν ένα πολύ μικρό ποσοστό των μονοπατιών που διαθέτει η Χίος, αν συνυπολογίσουμε ότι στο νησί μας υπάρχουν πάνω από 100 διαδρομές (άλλες μικρές και άλλες μεγάλες, άλλες εύκολες και άλλες δύσκολες). Στην παλιά ιστοσελίδα της πρώην Ν.Α. Χίου είχαν αναρτηθεί 21 χάρτες πεζοπορικών διαδρομών (19 στη Χίο, 1 στα Ψαρά και 1 στο Βενέτικο), που για χρόνια αποτελούσαν μια πολύ καλή πηγή πληροφορίες για όποιον ήθελε να πεζοπορήσει στο νομό μας και να γνωρίσει καλύτερα τον τόπο μας.

Οι χάρτες αυτοί έχουν πλέον «κατέβει». Τους ανεβάζουμε στην «Απλωταριά» για αρχειακούς λόγους και για να μην πάει χαμένη η αξιόλογη δουλειά που είχαν κάνει ο Μανώλης Ρωξάνας και ο Γιάννης Μισετζής:

Βήμα του Πολιτισμού και της Πολιτικής, της Οικολογίας και της Δημιουργίας

Συζήτηση3 Σχόλια

  1. ΘΟΔΩΡΟΣ Χαβιάρας

    Προκαλεί τη νοημοσύνη του καθένα που ζει την πραγματικότητα σε τούτη τη χώρα. Επιτέλους ας δώσει κάποιος εξηγήσεις. ΓΙΑΤΙ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ απο την Περιφερειακη Αυτοδιοικηση για τον οδηγό περιπατητικων διαδρομών αφού υπάρχει η πρωτοποριακή , αξιόλογη και πλήρης καταγραφή των Μ. ΡΩΞΑΝΑΣ και Γ. Μισετζή και μάλιστα σε εκπληκτικής τελειοτητας χάρτη;;; Κάποιος πρέπει να μιλήσει και για την αμφιβολη ποιότητα της νέας έκδοσης. Πράγματι τα Καρδαμυλα βρίσκονται στη βορειοδυτική Χίο;;; Το ξέρουν οι Καρδαμυλιτες;;; Κι επιτέλους γιατί δεν το περνούν ντούκου;; Γιατί θέλουν να το παρουσιάσουν με καμάρι;;; Μηπως για να δικαολογήσουν τα 30.000 ευρώ που ξοδεύτηκαν ;;; ΑΚΑΤ-ANOHTA πράγματα ή έτσι κάπως φτάσαμε στην οικονομική και ηθική πτώχευση….

  2. Δεν γνωρίζω για το κόστος του chioswalking. Αυτό όμως που ξέρω είναι ότι πριν από μερικά χρόνια η Δημοτική Ενότητα Καρδαμύλων ξόδεψε μερικές χιλιάδες ευρώ για τη δημιουργία περιπατητικού οδηγού για το μονοπάτια της περιοχής της. Ο οδηγός έγινε, παραδόθηκε και … καταχωνιάστηκε. Έγινε και ο Καλλικράτης και -για να μην τα πολυλογώ- 3 χρόνια μετά δεν έχει βρεθεί ο τρόπος να δημοσιευθεί είτε ηλεκτρονικά, είτε έντυπα!

Άφησε σχόλιο