Ήρθε ο καιρός να διαλέξεις πλευρά

6

της Νατάσας Στραχίνη

Βήμα 1ο
Δες το παρακάνω βίντεο ολόκληρο

Βήμα 2ο
Διάβασε τα παρακάτω σχόλια που έγιναν από τον Michael59197 στο video που μόλις είδες (σημ. τα σχόλια έχουν πλέον αποσυρθεί από το youtube)

michael159197Βήμα 3ο
Διάλεξε πλευρά

Λίγες σκέψεις για το δίλλημα

Μία δεκαετία τώρα παρακολουθώ τους ανθρώπους που φθάνουν στα σύνορα. Τους βλέπω να συλλαμβάνονται, να φυλακίζονται, να εξευτελίζονται. Τους παρακολουθώ να μετατρέπονται σε αριθμούς, να χάνουν την ανθρώπινη υπόσταση τους και να ορίζονται ως «Λαθρομετανάστες» χωρίς χαρτιά και δικαιώματα.

Από την απέναντι πλευρά εμείς, οι Έλληνες, οι Ευρωπαίοι, οι Δυτικοί. Κάποτε τους κοιτούσαμε έστω και με λύπηση, έπειτα τους χρησιμοποιήσαμε και τώρα τους αποτάσσουμε. Να φύγουν κι ακόμα καλύτερα, να τους διώξουμε εμείς. Το ίδιο κάνουμε και στα παιδιά τους. Χρόνια τώρα. Αρνούμαστε ότι είναι εδώ. Αρχικά παρείσακτοι τώρα εισβολείς. Πάντα Λαθραίοι.

Πριν λίγα χρόνια σε μία ανοιχτή εκδήλωση στην Μυτιλήνη μια κυρία ρώτησε: «αν τους δω στο δρόμο εξαντλημένους από το ταξίδι, μπορώ να τους δώσω νερό ή θα έχω πρόβλημα;» εκεί ακριβώς είχαμε φθάσει. Ταΐζεις ένα αδέσποτο σκυλί και φοβάσαι να δώσεις νερό σε έναν οδοιπόρο γιατί είναι ξένος και χωρίς χαρτιά.

Ο καιρός κύλησε, ξαναγινόμαστε μετανάστες μα η σκέψη δεν αλλάζει: για όλα τα κακά της μοίρας μας φταίνε οι άλλοι, ποτέ εμείς. Γι αυτό η λύση βρέθηκε από τύπους σαν τον michael59197: να κάψουμε τα παιδιά. Κι όχι μόνο αυτό, να τα τραβήξουμε και video και να το ανεβάσουμε στο youtube. Για να αποδείξουμε πως είμαστε γνήσιοι Έλληνες. Όλοι οι υπόλοιποι, ανθέλληνες, αριστεροί με κόμπλεξ κατωτερότητας. Το κάλεσμα είναι σαφές. Κι απευθύνεται σε μας. Πρέπει να διαλέξουμε πλευρά. Και μην βιαστείς να ισχυριστείς «υπερβολές». Πριν λίγο καιρό μια τέτοια δημόσια πρόσκληση θα μας ανατρίχιαζε. Τώρα συνηθίσαμε τα μαχαιρώματα, τους θανάτους , τις αυτοκτονίες. Το μυαλό εθίζεται στην καθημερινή βία κι η ψυχή γυρίζει το βλέμμα αλλού. Τα παιδιά μας αρχίζουν να επιτίθενται σε άλλα παιδιά. Με γροθιές, με μαχαίρια. Aισθάνονται πως έχουν δίκιο και αυτός είναι ο τρόπος να το υπερασπίσουν. Κι είναι αλήθεια πως αδικούνται σε τούτη την κοινωνία που σκαρώσαμε και πως δεν τους δείχνουμε άλλο δρόμο. Κι έτσι κερδίζουν έδαφος τα αρπακτικά και οι «Γνήσιοι Έλληνες» με τις προτροπές τους.

Γι αυτό ήρθε η ώρα να διαλέξεις πλευρά. Όχι σιωπηλά. Ούτε από μέσα σου σαν ένα ακόμη like στα δεκάδες κάθε μέρα. Να διαλέξεις πλευρά και να το φωνάξεις. Να το υπερασπιστείς. Να δείξεις πως υπάρχει κι άλλος τρόπος από τούτη την σφαγή.

Αυτή την ώρα εγώ λοιπόν είμαι με τους «Λαθραίους». Και δεν θα σφάξω κανέναν. Και δεν θεωρώ ότι είμαι λιγότερο Ελληνίδα από σένα Michael59197, ούτε κι όλα τα άλλα που αρέσκεσαι να μου προσάπτεις. Κι αν αισθάνομαι ότι από κάποιον κινδυνεύω, είναι από σένα που με καλείς να κάψω παιδιά. Είναι από τον καθένα που πιστεύει τα ίδια και δηλητηριάζει το μυαλό και την σκέψη μας με ανθρώπους κατώτερους κι ανώτερους. Με γνήσιες φυλές που επιθυμούν να ορίσουν ποιος ζει και ποιος πεθαίνει σε τούτο τον τόπο.

Στο ξαναλέω λοιπόν εγώ είμαι με τους «Λαθραίους». Κι ο καθένας οφείλει να διαλέξει πλευρά.

Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δικηγορικού Συλλόγου Χίου

Συζήτηση6 Σχόλια

 1. Απλωταριά

  Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου έχει ήδη κάνει αναφορά στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατά του χρήστη Michael59197 για απειλή κατά της ζωής και δηλώνει ότι σκοπεύει να προβεί σε αναφορά για οποιοδήποτε άλλο σχόλιο συνιστά διέγερση στην τέλεση αξιόποινων πράξεων με ρατσιστικό κίνητρο, απειλή και εξύβριση.

  • Μη φάτε, έχει γλαρόσουπα! Αυτούς δεν τους πειράζουν! Μόνο κάτι…Παστίτσιους “φοβούνται”

 2. Pingback: Ήρθε ο καιρός να διαλέξεις πλευρά

 3. Κατ’ αρχάς η ιθαγένεια δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Το βίντεο είναι παραπλανητικό διότι χρησιμοποιεί προπαγανδιστικά μέσα (παιδιά, μουσική επένδυση κτλ.) σε μια προσπάθεια να πείσει πως το πρόβλημα των παρανόμων μεταναστών αφορά μόνο τα παιδιά –χωρίς να διευκρινίζει αν γεννήθηκαν στην Ελλάδα– ενώ το πρόβλημα είναι συνολικό και ιδιαίτερα σύνθετο.

  Το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το ελληνικό Κράτος σήμερα, μεγαλύτερο και από την οικονομική κρίση. Η παρουσία παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα σε τόσο μεγάλο αριθμό συνιστά ασύμμετρη απειλή, καθώς έχει οικονομικές, κοινωνικές, φυλετικές-εθνολογικές και άλλες επιπτώσεις.

  Συνεπώς, επιλέγω να αγνοήσω και τις δυο ακραίες πλευρές, τη μια που θέλει να επιλύσει το πρόβλημα με τη βία (εθνιστική) και την άλλη που επικαλείται τον ανθρωπισμό και την ευαισθησία (διεθνιστική). Υπεράνω όλων είναι το εθνικό συμφέρον το οποίο ξεκάθαρα επιτάσσει την απέλαση της πλειοψηφίας των παρανόμων μεταναστών. Σε ορισμένες περιπτώσεις αντιλαμβάνομαι την αναγκαιότητα πολιτογράφησης, αλλά με συγκεκριμένα και αυστηρά κριτήρια.

 4. Κατερίνα Γ.

  Στην πρώην Ελλάδα (τώρα σιγά-σιγά αλλά ΣΤΑΘΕΡΑ Ελλαδιστάν) μέσα σε 40 χρόνια “καταφέραμε” να σβήσουμε Ιστορία και Πολιτισμό χιλιάδων χρόνων και σταδιακά χαρίζουμε το τόπο αυτό που μας αφησαν οι παππούδες και πατεράδες μας, στο “βωμό” της άκρατης κατανάλωσης!…Αφήσαμε μία δράκα ανίκανων εθνοπροδοτών “πολιτικών” με τις ολιγομελείς συμμορίες των αριστεροθολοκουλτουριάρηδων χρήσιμων ηλιθίων να διαστρεβλώσουν τα πάντα και πρώτα την ίδια μας την γλώσσα, την Ελληνική τη τελειότερη στο κόσμο όπως όλοι οι λαοί το αναγνωρίζουν και να ..αποδεχτούμε όλοι μας, ότι ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ και ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ είναι ταυτόσημες(!) έννοιες..Δε μπήκαμε καν στο κόπο όσοι, ελάχιστοι, δε γνωρίζαμε, να ανοίξουμε ένα λεξικό, να ρωτήσουμε ένα συνέλληνα ποιές είναι οι ΔΙΑΦΟΡΕΣ και ποιές θα είναι οι ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ για εμάς και τα παιδιά μας αν αυτές οι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ έννοιες “ταυτιστούν”…Θα υπήρχε ποτέ περίπτωση έστω ένας απο τους πατεράδες μας ή παππούδες μας να ΣΥΝΑΙΝΟΥΣΕ ποτέ, εμείς να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να αρχίζουμε να ..χαρίζουμε εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ σε αλλόθρησκους, αλλοεθνείς, εντελώς αναφομοίωτους Πακιστανούς, Αφγανούς, Μπαγκλαντεσιανούς, Νιγηριανούς, Σομαλούς, Γεωργιανούς, Αλβανούς κλπ.κλπ. …Αναρωτηθήκαμε τι θα πούμε στα παιδιά μας όταν μεγαλώσουν και μας ρωτήσουν ο Χασάν, ο Μαχμούτ, ο Μεχμέτ , η Αίσα κλπ.κλπ. τι σχέση έχουν με το Διακοφτό, με τη Κόρινθο, με τη Ξάνθη, με το Ηράκλειο, οι γονείς τους και οι παππούδες τους είχαν καμμία σχέση με τους δικούς γονείς και παππούδες…Τι θα τους απαντήσουμε ότι μέσα στην απληστία μας και τη μωροφιλοδοξία για να επιδειχτούμε ότι έχουμε ..οικιακή βοηθό απο τα βάθη της Ασίας, της Αφρικής κλπ.κλπ. επιτρέψαμε να μας κλέψουν τα πάντα…Αναρωτηθήκαμε τι θα συμβεί στα Ελληνόπουλα παιδιά μας αν χρειαστεί ποτέ να υπερασπίσουν πολεμωντας για την Ιστορία μας, το Πολιτισμό μας, τη πατρίδα μας, ποιοί θα είναι οι συμπολεμιστές τους, ο Χασάν, ο Μαχμούτ;..Ποιός θα τους δώσει τη πρώτη θανάσιμη μαχαιριά ο εχθρός ή ο “ομοεθνής” τους “Έλληνας ΙΘΑΓΕΝΗΣ(!)” πακιστανοαφγανοσομαλος κλπ…του Σημίτη, Ραγκούση, Παυλόπουλου, ΓΑΠΑ, Τσίπρα, Ρεπούση κλπ

Άφησε σχόλιο