«Πάμε σινεμά;» ξανά στη Χίο: Ανοίγει ο Κινηματογράφος Premiere στο πρώην Διάνα

0

 Mια αγαπημένη συνήθεια, το σινεμά, που… κοντεύαμε να ξεχάσουμε στη Χίο, επανέρχεται στην καθημερινότητά μας από την ερχόμενη Πέμπτη 25 Μαΐου. Το «Διάνα», με νέα διεύθυνση και νέα επωνυμία (Κινηματογράφος Premiere Χίος), ανοίγει ξανά.

 

Κανείς δεν διαφωνεί πως η απουσία σινεμά στη Χίο αποτελεί μεγάλη έλλειψη στο πολιτιστικό/ψυχαγωγικό γίγνεσθαι του νησιού. Από την επόμενη Πέμπτη, 25/5, όμως, θα μπορούμε πλέον να δούμε και εδώ κάποιες από τις ταινίες που παίζουν στα σινεμά της… υπόλοιπης χώρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το γνωστό «Διάνα» ανοίγει ξανά τις πόρτες του, με νέα διεύθυνση, νέα επωνυμία (Κινηματογράφος Premiere) και μάλιστα με ταινία α’ προβολής – το «Πειρατές της Καραϊβικής – Η εκδίκηση του Σαλαζάρ» που θα κάνει εκείνη τη μέρα ταυτόχρονα και την παγκόσμια πρεμιέρα του.

Στη σχετική σελίδα του Κινηματογράφου Premiere Χίος στο Facebook – βρείτε τη εδώ – θα υπάρχουν δύο προβολές καθημερινά (19:30 & 22:00), ενώ θα υπάρχει και στις 17.30 καθημερινά προβολή για παιδιά. «Τα στρουμφάκια-Το χαμένο χωριό» (που βγήκε στις αίθουσες τον Δεκέμβρη του 2016) είναι η ταινία που θα κάνει πρεμιέρα για τους μικρούς φίλους του σινεμά, επίσης στις 25/5 και έως την Τετάρτη 31/5.

Οι σχετικές πληροφορίες λένε πως το σινεμά θα μείνει ανοιχτό ως τον Αύγουστο, οπότε και θα κλείσει για ανακαίνιση από τη νέα διεύθυνση, ώστε να μπορεί την καινούργια σεζόν να υποδεχτεί ανανεωμένο τους φίλους του σινεμά, που ως τώρα είχαν μόνη (και εξαιρετική πάντως) διέξοδο τις προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης (και βεβαίως το θερινό του Κήπου τα καλοκαίρια).

Ας ελπίσουμε πως η νέα προσπάθεια να δούμε ξανά σινεμά στη Χίο, όπου μάλλον κανείς δεν πρέπει να είναι περήφανος για τις ψυχαγωγικές/πολιτιστικές επιλογές που διατίθενται, θα έχει ανταπόκριση.

Μόνη πατρίδα τα παιδικά μας χρόνια

Άφησε σχόλιο