Σκότωσαν και κρέμασαν μια αλεπού

0

Αποτρόπαιο θέαμα σε παράδρομο του Εμπορειού

Έχει γίνει πολύ κουβέντα τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας για το κυνήγι της αλεπούς. Πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι ένα απαραίτητο μέσο διαχείρισης της άγριας πανίδας και κάποιοι άλλοι ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη στις μέρες μας θανάτωση νοημόνων και πανέμορφων ζώων.

Στη χώρα μας πάντως, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, το κυνήγι της αλεπούς επιτρέπεται, με ορισμένους βέβαια περιορισμούς. Πιο συγκεκριμένα στη  Χίο, σύμφωνα με την πρόσφατη Ρυθμιστική Διάταξη Κυνηγού που εξέδωσε η Διεύθυνση Δασών, το κυνήγι της αλεπούς επιτρέπεται «από 15-9-2018 εώς 20-1-2019 με την χρησιμοποίηση σκύλου δίωξης και από 21-1-2019 μέχρι 28-2-2019 χωρίς σκύλο δίωξης, μόνο στις περιοχές του Νομού που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως αρουραιόπληκτες».

Δεν ξέρουμε αν το Εμπορειό συγκαταλέγεται στις αρουραιόπληκτες περιοχές της Χίου. Ούτε βέβαια γνωρίζουμε αν το άτυχο ζώο που κρέμεται δεμένο με σύρμα από λιόδεντρο δίπλα ακριβώς σε παράδρομο του όμορφου παραλιακού οικισμού σκοτώθηκε εκεί ή σε κάποια άλλη περιοχή και μετά μεταφέρθηκε εκεί. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι το θέαμα του κρεμασμένου ζώου αποπνέει σκαιότητα (και πλέον κακοσμία) και σοκάρει όσους έχουν την ατυχία να περάσουν από το σημείο.

Αυτονόητη η καταδίκη της βάρβαρης πράξης. Ελπίζουμε και από την πολυπληθή κοινότητα των κυνηγών.

Άφησε σχόλιο