Το κοριτσάκι με τη σακούλα

0

γράφει ο Γιώργος Κυριαζής

Πρέπει να είναι μαθήτρια δημοτικού. Περπατούσε στην άκρη του δρόμου κρατώντας το σκυλάκι της από το λουρί. Προφανώς το πήγαινε την απογευματινή του βόλτα. Όλα φαινόταν συνηθισμένα μέχρι εκεί, ώσπου το σκυλάκι αποφάσισε να κάνει την ανάγκη του. Η μικρή έβγαλε αμέσως από την τσέπη της μια σακούλα και μάζεψε χωρίς δεύτερη σκέψη τις ακαθαρσίες του μικρού της φίλου. Τόσο απλά, τόσο φυσικά.

Τα περισσότερα πράγματα είναι τελικά θέμα παιδείας. Αν τα μάθεις σωστά από μικρός θα σε ακολουθούν για μια ζωή χωρίς να σε δυσκολεύουν.  Και τα παιδιά μαθαίνουν πολύ πιο εύκολα απ’ όσο νομίζουμε. Αρκεί να τους δώσουμε το παράδειγμα, καλό η κακό, και το αφομοιώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη. Όλοι εμείς, όχι μόνο οι γονείς και οι δάσκαλοί τους.

Αυτό το σκυλάκι δε θα μείνει ποτέ αδέσποτο γιατί το κορίτσι ξέρει ποια είναι η ευθύνη του απέναντι στο ζωντανό. Ξέρει όμως και την ευθύνη της απέναντι σε όλους εμάς, τους γειτόνους της, γιατί φροντίζει ώστε να μην επιβαρυνθεί κανένας άλλος την δική της επιλογή, και κρατάει την κοινή μας αυλή καθαρή.

Άφησε σχόλιο