Η «Ελένη» του Ευριπίδη στου Πασά τη βρύση

0

2 παραστάσεις από τη θεατρική ομάδας του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Βροντάδου στις 9 και 13 Αυγούστου

Μη νομίζετε. Ψεύτικα είναι τα βραχιόλια και τα κολιέ της «Ελένης» του Ευριπίδη. Ψεύτικος κι ο μύθος της ενοχής της, έτσι καλά κρυμμένος για να σκοτώνονται από την εποχή του Τρωικού πολέμου και μέχρι σήμερα τα εκατομμύρια των αθώων, να βάφεται, ξανά και ξανά, με το κατακόκκινο αίμα τους και τα «γιατί» τους το «αδειανό πουκάμισο» της Ιστορίας.

Αν θέλετε να μάθετε τις λεπτομέρειες του μύθου, δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τις παραστάσεις της “Ελένης” που θα δώσει η θεατρική ομάδα του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Βροντάδου την Πέμπτη 9 και τη Δευτέρα 13 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στη Βρύση του Πασά, στη Δασκαλόπετρα. “Εκεί, σ’ αυτές τις λεπτομέρειες, φωλιάζει η αλήθεια που βοηθά τον άνθρωπο κάθε εποχής να ζει συνειδητά, χωρίς ψευδαισθήσεις και παραμύθια», αναφέρει η Στέλλα Τσιροπινά, φιλόλογος – υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, που υπογράφει τη διδασκαλία – ανασύνθεση χορικών – ενδυματολογική/σκηνογραφική επιμέλεια της παράστασης.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την επανένωση του Βροντάδου ως ∆ήµου και έχει ελεύθερη είσοδο.

Άφησε σχόλιο