Στόχος η συγκέντρωση 1 εκατ. υπογραφών για να μπει ένα “Τέλος στα κλουβιά”

0

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση κατά της εκτροφής παραγωγικών ζώων σε κλουβιά, γεγονός που τους προκαλεί πόνο και περιορίζει ασφυκτικά τις κινήσεις τους

Εκατοντάδες εκατομμύρια παραγωγικά ζώα περνούν ολόκληρη τη ζωή τους ή σημαντικό μέρος αυτής φυλακισμένα σε μικρά κλουβιά και σε συνθήκες που αναστέλλουν ή περιορίζουν τη φυσική τους συμπεριφορά και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην υγεία και ευημερία τους. Xοιρομητέρες αναγκάζονται να θηλάσουν τα μικρά τους σε κλουβιά· κουνέλια και ορτύκια περνούν όλη τους τη ζωή σε γυμνά κλουβιά· μοσχαράκια πολύ μικρής ηλικίας περιορίζονται σε ατομικά κλουβιά· πολλές κότες εξακολουθούν να βρίσκονται ακόμα και σήμερα μέσα σε κλουβιά, ενώ πάπιες και χήνες κλείνονται σε κλουβιά και σιτίζονται δια της βίας με σκοπό την παραγωγή φουαγκρά.

Η βάναυση αυτή συμπεριφορά απέναντι σε ενσυναίσθητα ζώα, προκαλεί διαμαρτυρίες από φιλοζωικές οργανώσεις, που ζητούν να μπει ένα τέλος στην εκτροφή των ζώων σε κλουβιά, που τα αποτρέπει να εκτελέσουν σχεδόν κάθε φυσιολογική συμπεριφορά τους.

Στις 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών ‘Τέλος στα κλουβιά’ στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με την παρουσία ευρωβουλευτών και βουλευτών καθώς και μη-κυβερνητικών οργανώσεων. Η Πρωτοβουλία οργανώνεται από τη διεθνή μη-κυβερνητική οργάνωση Compassion in World Farming (CIWF) με τη συμμετοχή 140 ευρωπαϊκών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων 42 από την Ελλάδα.

Η Πρωτοβουλία “Τέλος στα κλουβιά” ζητάει τη στήριξη όλων όσων αντιλαμβάνονται τον εφιάλτη που βιώνουν εκατομμύρια παραγωγικά ζώα για να απαγορευτεί η χρήση κλουβιών στην κτηνοτροφία. Μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 190.000 υπογραφές από όλη την Ευρώπη. Μπορείτε να υπογράψετε τη συγκεκριμένη Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία εδώ. Αν ο αριθμός των υπογραφών ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο, μπορεί να υπάρξει ένα μέλλον χωρίς κλουβιά.

Άφησε σχόλιο