Ενεργειακή αναβάθμιση του Ιωνικού Κολυμβητηρίου

0

Εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου η ενεργειακή αναβάθμιση του Ιωνικού κολυμβητηρίου με το ποσό των 3,7 εκατομμυρίων ευρώ 

Ένα γερό λίφτινγκ αναμένεται να γίνει στο Ιωνικό Κολυμβητήριο μετά την ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου της πρότασης του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου για την ενεργειακή και γενικότερη αναβάθμιση του κτιρίου, αλλά και των ξενώνων του Κολυμβητηρίου.

Η πρόταση που εγκρίθηκε και θα χρηματοδοτηθεί με 3,7 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνει την αντικατάσταση της τεσσάρων στρεμμάτων τέντας, η οποία εδώ και χρόνια έχει φθορές και πλέον παρουσιάζει σημαντικές απώλειες θερμότητας. Εκτός από την αντικατάσταση της στέγης, προβλέπεται να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου και των ξενώνων, με την τοποθέτηση θερμομονωτικού κελύφους.

Παράλληλα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για αλλαγή των χρονομέτρων των βατήρων και του κεντρικού πίνακα του Ιωνικού κολυμβητηρίου και η κατασκευή γηπέδου beach volley στον εξωτερικό χώρο.

Με τις παραπάνω εργασίες αναμένεται να μειωθεί το ενεργειακό αποτύπωμα της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, ενώ με την βελτίωση της εικόνας του Ιωνικού κολυμβητηρίου, φιλοδοξία του Δήμου Χίου είναι να μπορέσει να προσελκύσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Άφησε σχόλιο