Βράβευση για το ψηφιακό Escape Room δύο μαθητών του Μουσικού Σχολείου

0

1ο βραβείο για τον Κωνσταντίνο Μαυρέλη και τον Βασίλη Παπακώστα στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Προγραμματισμού στο Scratch

Οι μαθητές της Β’ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Χίου Κωνσταντίνος Μαυρέλης και Βασίλης Παπακώστας διακρίθηκαν στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Προγραμματισμού στο Scratch, αποσπώντας το 1ο βραβείο για μαθητές Λυκείου, με το έργο τους Escape the Room, ένα παιχνίδι απόδρασης που απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και σχετίζεται με την επίλυση διαφόρων ειδών γρίφων οι οποίοι απαιτούν αξιοποίηση της γνώσης και της λογικής και λίγη φαντασία.

Το Scratch είναι μια πλατφόρμα προγραμματισμού με πλακίδια, η οποία προσφέρεται για την ανάπτυξη παιχνιδιών και διαδραστικών ιστοριών. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά, αλλά χρησιμοποιείται από άτομα όλων των ηλικιών.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν τα παιχνίδια περιπέτειας (adventure games). Υποβλήθηκαν συνολικά 103 έργα από 295 μαθητές όλων των βαθμίδων. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, καθώς και τα βραβευμένα έργα βρίσκονται στη σχετική ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

  • 12
    Shares

Άφησε σχόλιο