Ο Φιλοτεχνικός μας υπενθυμίζει την ιστορία του Λωβοκομείου

0

Διήμερο εκδηλώσεων 11 & 12 Μαρτίου με Γιάννη Μακριδάκη και Θωμά Καραμουσλή αφιερωμένο στην ανθρώπινη διάσταση της Ιστορίας του Λωβοκομείου

Ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Χίου διοργανώνει δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στον ιστορικό χώρο του Λωβοκομείου Χίου και στις μνήμες των ανθρώπων που έζησαν την απομόνωση στο κοινωνικό περιθώριο σε εποχές που η νόσος ήταν στίγμα και καταδίκη καθώς ακόμη δεν υπήρχε ουσιαστική αντιμετώπιση και θεραπεία.

Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 19.00 στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου θα παρουσιασθεί η ηχητική καταγραφή μαρτυρίας παλιάς τροφίμου την οποία κατέγραψε με πολλή ευαισθησία ο συγγραφέας και ερευνητής Γιάννης Μακριδάκης. Η διασκευή αυτής της δύσκολης ανθρώπινης διαδρομής αποτέλεσε τον πυρήνα της συγγραφής του νέου του βιβλίου με τίτλο «Όλα Καλά» που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες από την Εστία.

Την Κυριακή 12 Μαρτίου στις 11.30 σε συνεργασία με τον Ε.Ε.Α.Σύλλογο Σίφι – Κοφινά θα υπάρξει ξενάγηση στον ιστορικό χώρο του Λωβοκομείου με τον διπλωματούχο ξεναγό Θωμά Καραμουσλή. Θα ακολουθήσει τρισάγιο στον ναίσκο του Ιδρύματος με την συνδρομή της Μητρόπολης Χίου.

Άφησε σχόλιο