Πεζοπορία σε ξεχασμένα βρονταδούσικα μονοπάτια υπό το φως της πανσελήνου

0

Οι “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” διοργανώνουν για τρίτη χρονιά πεζοπορία την νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Φέτος η πεζοπορία θα γίνει την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 σε μονοπάτια που καθαρίστηκαν πρόσφατα και προσφέρουν πανοραμική θέα στον Βροντάδο και την Μικρασία.

Φωτογραφεία αρχείου από την νυχτερινή πεζοπορία του Αυγούστου 2016

Η διαδρομή που επιλέχθηκε έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα και είναι μέτριας δυσκολίας, με αναμενόμενο χρόνο πορείας τις 2,5 – 3 ώρες. Ωστόσο επειδή ένα μεγάλο μέρος της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί βράδυ, οι “Φίλοι Μονοπατιών Χίου” τονίζουν ότι η συγκεκριμένη δράση δεν απευθύνεται σε αρχάριους πεζοπόρους.

Αφετηρία της διαδρομής θα είναι η Κλειδού. Από την αυλή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε 2 ομάδες θα προχωρήσουν προς την μέσα Κλειδού με την παλιά, εγκαταλελειμμένη πηγή κάτω από τα πλατάνια. Στη συνέχεια θα ανηφορίσουν προσεχτικά προς την «Λειβάδα», διασχίζοντας μερικά εντυπωσιακά διαβατά. Εκεί θα γίνει διάλειμμα για να ξεκουραστούν και να απολαύσουν την ανατολή του φεγγαριού πάνω από τα μικρασιατικά παράλια. Στην συνέχεια υπό το φως της πανσελήνου θα βαδίσουν την υπόλοιπη διαδρομή μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων ακόμα έχοντας εκπληκτική θέα στον Βροντάδο και στην Τουρκία. Η πεζοπορία θα ολοκληρωθεί στην Δασκαλόπετρα, όπου όποιος θέλει θα μπορεί να κάνει ένα γρήγορο μπάνιο.

Για την διευκόλυνση των πεζοπόρων, την δημιουργία ομαδικού κλίματος, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του ενεργειακού αποτυπώματος της συγκεκριμένης δράσης, η μετακίνηση προς Κλειδού και η επιστροφή από τη Δασκαλόπετρα θα γίνουν με μισθωμένο λεωφορείο.

Πανοραμική θέα στα ανατολικά παράλια της Χίου

Πληροφορίες

  • Συγκέντρωση: Κυριακή 26 Αυγούστου στις 17:30 στο Δημαρχείο Χίου.
  • Δηλώσεις συμμετοχής: Από σήμερα Δευτέρα 20/8 μέχρι Παρασκευή 24/8 (10:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00).
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 50 άτομα. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
  • Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στην κα. Λιάνα Βαφειάδου – Παπανικολάου, τηλέφωνο 6978124812.
  • Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ κατά άτομο για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.
  • Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, μακρύ παντελόνι, φακός κεφαλής, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, ενεργειακό σνακ (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα).
  • Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.

Οι συμμετέχοντες φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν απώλειες αντικειμένων, ατύχημα, τραυματισμούς.

Άφησε σχόλιο