Χρυσαυγήτικο ερωτηματολόγιο μέτρησης… μίσους

0

Αποκαλυπτικό του μίσους που τρέφουν απέναντι σε κάθετι “διαφορετικό” και του θαυμασμού στα δικτατορικά καθεστώτα, το ερωτηματολόγιο της «1ης Θεωρητικής Άσκησης Πυρήνων Υποδοχής» της Χρυσής Αυγής

«Ποια είναι η σημαντικότερη αιτία για την παρακμή της πατρίδος μας; α. Η αδιαφορία των Ελλήνων, β. Το εβραϊκό πρόβλημα, γ. Οι λαθρομετανάστες, δ. Οι δοτές κυβερνήσεις, ε. Άλλο».  Αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις στις οποίες καλούνται να απαντήσουν τα νεοεισερχόμενα μέλη στους πυρήνες της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με το Ερωτηματολόγιο της «1ης Θεωρητικής Άσκησης Πυρήνων Υποδοχής», το οποίο περιέχεται στη δικογραφία στη Δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Οι ερωτήσεις και οι πιθανές απαντήσεις είναι ενδεικτικές του ρατσιστικού και εγκληματικού χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Το μίσος της ΧΑ για τους Εβραίους, τους μετανάστες, αλλά και η πίστη στα δικτατορικά καθεστώτα, αποκαλύπτονται μέσα από τις ερωτήσεις και τις πιθανές απαντήσεις που προτείνονται. Για παράδειγμα, σε ερώτηση με θέμα «ποια πράξη θεωρείτε βαρύτερο ηθικό παράπτωμα» οι τρεις πιθανές απαντήσεις είναι: Διακίνηση ναρκωτικών, παιδεραστία και φυλετική μίξη, με τη διευκρίνηση «γάμος λευκής – μαύρου»!

Ακόμα, σε ερώτηση διατυπωμένη ως εξής: «γνωστοί από τη γειτονιά, σου λένε πως έχουν πρόβλημα με λαθρομετανάστες και σου ζητούν να τους στηρίξεις μαζί με παιδιά από τα γραφεία. Τι κάνεις;», οι πιθανές απαντήσεις είναι: «Τους λες να καθαρίσουν μόνοι τους και πως δεν είμαστε μπράβοι», «Πιάνεις ιδιαιτέρως έναν εκ των εκπαιδευτών και του ζητάς να έρθει στην περιοχή σου με ομάδα συναγωνιστών να λύσουν το ζήτημα», «Συγκεντρώνεις ομάδα από συναγωνιστές με τους οποίους διατηρείς πιο στενή σχέση και αναλαμβάνεις δράση χωρίς να ενημερώσεις κάποιον ανώτερο», «Άλλο».

Ο (ανύπαρκτος) σεβασμός στις αρχές της δημοκρατίας, αναδεικνύεται εξόφθαλμα στην ερώτηση για το «ποια από τις δυο στρατιωτικές περιόδους διακυβερνήσεως (Μεταξά ή Παπαδόπουλου) προσέφερε περισσότερο στην Ελλάδα και γιατί;»! Μια ματιά στο εν λόγω ερωτηματολόγιο το οποίο συμπλήρωναν οι στρατολογούμενοι στους πυρήνες υποδοχής της Χρυσής Αυγής, είναι αρκετή. Τα συμπεράσματα δικά σας.

  • 1
    Share

Άφησε σχόλιο