Μουσικοί διάλογοι Ελλάδας – Αυστρίας

0

Εορταστική συναυλία της Χορωδία Χίου και της Ορχήστρας Δωματίου του Γκρατς υπό την διεύθυνση της Αγγέλας Τσιμπιρλού το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στο Ομήρειο

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου στις 20:00 η Χορωδία Χίου υποδέχεται στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο την Ορχήστρα Δωματίου του Γκρατς σε μια εορταστική συναυλία. Με την εκδήλωση αυτή εγκαινιάζεται ο νέος μουσικός κύκλος “Μουσικό Διάλογοι” που όπως μαρτυρά και ο τίτλος του, φιλοδοξεί μέσω της μουσικής να ανοίξει έναν δημιουργικό καλλιτεχνικό διάλογο με πολιτιστικούς φορείς από όλο τον κόσμο θέτοντας στο επίκεντρο το νησί της Χίου με την πλούσια πολιτισμική παράδοση και τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του.

Ο «πρώτος διάλογος» αυτού του κύκλου συναυλιών έχει ως «συνομιλητές» την Χορωδία Χίου και την Ορχήστρα Δωματίου του Γκρατς (GRAZER KAMMERORCHESTRA) όχι τυχαία: η Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Χορωδίας Χίου και μαέστρος κα Αγγέλα Τσιμπιρλού έχοντας ολοκληρώσει στην Αυστρία όχι μόνο τις μουσικές της σπουδές αλλά και έναν πλούσιο κύκλο επαγγελματικών συνεργασιών με σημαντικές ορχήστρες και χορωδίες του εξωτερικού, διατηρεί καλλιτεχνικούς δεσμούς τόσο με τη Βιέννη όσο και με το Γκρατς. Η μουσική συνεύρεση των δύο χωρών, των δύο πόλεων, της Χίου και του Γκρατς είναι για εκείνη ένα όνειρο ετών που γίνεται πραγματικότητα καθώς η Χιώτισσα αρχιμουσικός θα διευθύνει τα δύο Σύνολα που θα ερμηνεύσουν αριστουργήματα της δυτικής κλασικής μουσικής της και της ελληνικής παράδοσης.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει δωρεάν τη συγκεκριμένη εκδήλωση χάρη στην ανταπόκριση τόσο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου όσο και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν την συγκεκριμένη διοργάνωση εμπνεόμενοι από το όραμα που υπηρετεί εδώ και 36 χρόνια η Χορωδία Χίου: να ομορφαίνει μέσω της μουσικής το περιβάλλον μέσα στο οποίο συνυπάρχουμε όλοι. Της μουσικής που μιλά στην ψυχή μας, χτίζει γέφυρες, ξεπερνά εμπόδια και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Άφησε σχόλιο