3 φυσικοί τρόποι για να διώξετε μακριά τις κατσαρίδες

0

Άλλη μια χρήσιμη, φιλική προς το περιβάλλον συμβουλή από την Greenpeace

Τα εντομοκτόνα είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες. Όχι όμως και ο σωστός. Πρόκειται για προϊόντα ιδιαίτερα τοξικά, που όχι μόνο εξοντώνουν τα έντομα, αλλά επιβαρύνουν το περιβάλλον και είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

H Greenpeace προτείνει τρεις εναλλακτικούς και φυσικούς τρόπους για να κρατήσεις μακριά τους ανεπιθύμητους επισκέπτες. Φυσικά, μην αμελείς την καθαριότητα, να αερίζεις συχνά χώρους με υγρασία και να σκουπίζεις τα νερά που τυχόν μένουν, ειδικά σε σκοτεινά σημεία.

Δάφνη

Οι κατσαρίδες μισούν τη δάφνη, γι’ αυτό άπλωσε τα φύλλα της στα μέρη που έχεις εντοπίσει ότι… συχνάζουν. Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για εσωτερικούς χώρους και μέρη που παίζουν παιδιά.

Φλούδες αγγουριού

Χρησιμοποίησε φλούδες αγγουριού. Η μυρωδιά του είναι κάτι που απεχθάνονται οι κατσαρίδες. Θυμήσου να τις αντικαταστήσεις όταν ξεραθούν.

Νεπέτα

Χρησιμοποίησε νεπέτα ή αλλιώς γατόχορτο που θα βρεις σε φυτώρια ή κατάστημα με βότανα. Πρόκειται για εντομοαπωθητικό φυτό που συγγενεύει με τη μέντα. Τρίψε τα φύλλα της σε νερό που βράζει και ψέκασε με το μείγμα τις περιοχές που θες.

Άφησε σχόλιο