«Η δική μου πόλη», εργαστήρι γραφής για παιδιά

0

Διοργανώνεται στο Μουσείο Μαστίχας στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Πόλ(ε)ις»

Το εργαστήρι, που απευθύνεται σε παιδιά, ηλικίας 12 έως 15 ετών, συντονίζει η ψυχολόγος-συγγραφέας Δήμητρα Διδαγγέλου, η οποία ειδικεύεται στη θεραπευτική-εκφραστική γραφή. Στη διάρκεια του εργαστηρίου τα παιδιά καλούνται να γράψουν για μια «αγαπημένη πόλη», έναν πραγματικό ή φανταστικό τόπο, και στη συνέχεια επεξεργάζονται αυτή την πόλη βιωματικά, εξερευνώντας την προσωπική σύνδεσή τους μ’ αυτή μέσα στον χρόνο (παρελθόν, παρόν και μέλλον).

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου (ώρες 10:00-14:00) θα γίνουν ασκήσεις εκφραστικής γραφής και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου (ώρες 10:00-12:00) θα ακολουθήσει ανάγνωση των κειμένων των παιδιών, ανοιχτή στο κοινό. Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τις 28 έως και τις 30 Σεπτεμβρίου, η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στο Μουσείο Μαστίχας, όπως και σε όλα τα μουσεία του δικτύου του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ). Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Άφησε σχόλιο