Γίνε και εσύ Υπεύθυνος Παρακολούθησης μιας Σημαντικής Περιοχής για τα πουλιά

0

Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στους Τοξότες Νέστου από την Ορνιθολογική που αναζητά άγρυπνα μάτια για την προστασία των πουλιών στη Χίο και σε άλλες 207 περιοχές στην Ελλάδα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Δίκτυο των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας επεκτείνεται σε νέες περιοχές και αναζητά νέους εθελοντές, που θέλουν να συμβάλλουν στην παρακολούθηση και προστασία μιας από τις 208 περιοχές ΙΒΑ(Important Bird Areas – IBAs) της χώρας.

385.000 στρέμματα γης του νησιού αποτελούν την Σημαντική Περιοχή για Πουλιά της Χίου και είναι το ενδιαίτημα για πολλά τυπικά είδη της Μεσογείου, αλλά και για τα σπάνια, όπως το Σμυρνοτσίχλονο, για το οποίο δεν υπάρχει κάποιο ειδικό καθεστώς προστασίας.

Σμυρνοτσίχλονο

Εάν ενδιαφέρεστε για μια Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά και θα θέλατε να γίνετε και εσείς μέλος του πιο δυναμικού δικτύου για την προστασία της φύσης, τότε δηλώστε συμμετοχή στο φθινοπωρινό εκπαιδευτικό σεμινάριό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί στους Τοξότες Νέστου τοΣαββατοκύριακο 22 – 23 Σεπτεμβρίου 2018. Βιαστείτε όμως, γιατί η καταληκτική ημερομηνία δήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 11 Σεπτεμβρίου 2018.

Tο σεμινάριο είναι διήμερο και δεν απαιτούνται έξοδα συμμετοχής. Τα έξοδα διαμονής, καθώς επίσης το πρωινό και μεσημεριανό γεύμα καλύπτονται από την Ορνιθολογική. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρία (γενικές γνώσεις ορνιθοπανίδας, σημαντικών περιοχών για τα πουλιά, θεσμικό πλαίσιο, αναγνώριση ενδιαιτημάτων) καθώς και πεδίο (παρατήρηση πουλιών, αναγνώριση απειλών που αντιμετωπίζουν οι βιότοποι και τα είδη, μεθόδους καταγραφής ειδών και συμπλήρωση των πρωτοκόλλων). Παράλληλα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν στο φαράγγι των Στενών Νέστου και να παρατηρήσουν πουλιά στο παραποτάμιο δάσος του.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2018.

  • Όσοι είστε νέοι στο δίκτυο συμπληρώστε τη φόρμα εδώ
  • Όσοι είστε ήδη μέλη του δικτύου συμπληρώστε τη φόρμα εδώ

Άφησε σχόλιο