Φωτογραφικός διαγωνισμός με θέμα τον Κάμπο της Χίου

0

Στόχος η ανάδειξη της ξεχωριστής ανθρωπογεωγραφίας του ζωντανού μνημείου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

O Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα “ο Κάμπος της Χίου”. Στόχος του διαγωνισμού είναι να έρθουν οι διαγωνιζόμενοι κοντά στον Κάμπο, να τον προσέξουν στο πέρασμα των χρόνων και να παρουσιάσουν τα βασικά του χαρακτηριστικά (αρχοντόσπιτα, περιβόλια με εσπεριδοειδή, στενά δρομάκια, κάτοικοί του κ.ά.).

Όροι Συμμετοχής

Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό έχουν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας είτε διαμένουν στον Κάμπο είτε όχι.

Διάρκεια Διαγωνισμού: Οι διαγωνιζόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν τις φωτογραφίες τους μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Ιουλίου. Οι φωτογραφίες οι οποίες θα αποσταλούν πέρα από αυτή την ημερομηνία θα κριθούν αυτοδίκαια άκυρες.

Τρόπος Συμμετοχής: Είναι δυνατό κάθε διαγωνιζόμενος να υποβάλει στο διαγωνισμό από μία (1) έως τρείς (3) ψηφιακές φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν τραβηχτεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας (π.χ. πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ), και να έχουν ως θέμα τον Κάμπο. Οι φωτογραφίες πρέπει να έχουν τραβηχτεί πρόσφατα και θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα εργασίας του διαγωνιζόμενου και μόνον εκείνου.

Οι ψηφιακές φωτογραφίες πρέπει να είναι σε JPG format και μεγέθους τουλάχιστον 2MB. Στο διαγωνισμό δεν θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες, των οποίων το περιεχόμενο έχει αλλοιωθεί με ψηφιακά προγράμματα. Γενικότερα, στο θέμα επεξεργασίας επιτρέπονται οι διορθώσεις που αφορούν στο χρώμα, τη φωτεινότητα, την κατάτμηση (crop), δεν επιτρέπονται, όμως, επεξεργασίες, όπως ψηφιακό μοντάζ, HDR, κτλ.

Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν στο email του συλλόγου fok.chios@gmail.com και μαζί με τη φωτογραφία θα αναγράφονται τα στοιχεία του διαγωνιζόμενου (Όνομα-Επώνυμο-Τηλέφωνο).

Βραβεία: Από το διαγωνισμό θα αναδειχθούν 3 νικητές. Ο πρώτος θα κερδίσει ένα Διήμερο στον ξενώνα Venetis House Suites στην Αγία Αναστασία Φραγκοβουνίου Κάμπου και μία σειρά δωρεάν μαθημάτων στη Φωτογραφική Λέσχη Χίου. Ο δεύτερος θα κερδίσει μία σειρά δωρεάν μαθημάτων στη Φωτογραφική Λέσχη Χίου και ο τρίτος μια τσάντα για την φωτογραφική του μηχανή.

Κριτική Επιτροπή: Η επιτροπή που θα επιλέξει τους νικητές αποτελείται από 5 άτομα. Το Γιάννη Βούλγαρη, το Μιχάλη Πλακωτάρη, το Γιώργο Μαστοράκη, την Έλενα Τσατσαρώνη και την Αγγελική Γαϊσίδη.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα μέλη του Δ.Σ.του Συλλόγου, Νίκο Νικολούδη 6947941115, Κώστα Καρατζά 6974083647, Αγγελική Γαϊσίδη 6932609578, Δημήτρη Ζώη 6944635497 και Μαρία Τουμάζου 6936846993 ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα του Συλλόγου στο Facebook ή email στο fok.chios@gmail.com.

  • 198
    Shares

Άφησε σχόλιο