«Καταδρομική σπορά» από τον Γιάννη Μακριδάκη

1

Έσπειρε κουκιά στα παρτέρια της οδού Δημοκρατίας στα οποία ο Δήμος σκοπεύει να φυτέψει γκαζόν

Έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από τον Δήμο Χίου να του παραχωρήσει χώρο στο κέντρο της πόλης για να δημιουργήσει έναν δημοτικό λαχανόκηπο, αλλά ακόμα αναμένει το «πράσινο φως». Ο λόγος για τον Γιάννη Μακριδάκη που σήμερα άδραξε την ευκαιρία που του δόθηκε, προχωρώντας σε μια κίνηση «πολιτικής ανυπακοής» αντίθετη με τον σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για τον συγκεκριμένο χώρο.

Σήμερα το πρωί περνώντας έξω από τον πρώην πρόχειρο προσφυγικό καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ, είδε έναν υπάλληλο του Δήμου να φρεζάρει τα παρτέρια. Ρώτησε και έμαθε ότι εκεί προορίζεται να τοποθετηθεί γκαζόν και αφού πήγε και αγόρασε ένα κιλό κουκιά, ξαναγύρισε στο σημείο και τα έσπειρε, ενώ ο υπάλληλος συνέχιζε το φρεζάρισμα.

«Τον Απρίλη θα τρώνε κουκιά οι περαστικοί από τα παρτέρια αυτά» υποστηρίζει ο γνωστός συγγραφέας και συμπληρώνει «Τα κουκιά, σημειωτέον, είναι το “εθνικό” φαγητό της Χίου. Κουκοχιώτες ήταν παραδοσιακά το παρατσούκλι τους λόγω των πολλών κουκιών που παρήγαγαν και που έτρωγαν. Να ένας ακόμη λόγος για να σπέρνουμε κουκιά και όχι γκαζόν στα παρτέρια της πόλης.»

Η μεσημεριανή βροχή είναι καλός οιωνός για τη σπορά του Μακριδάκη. Ωστόσο και φτωχή να είναι τελικά η παραγωγή, η «καταδρομική σπορά» θα μας θυμίζει αυτά, τα απλά, που έχουμε αφήσει πίσω μας και τι μπορούμε να κάνουμε για ένα καλύτερο μέλλον.

Συζήτηση1 σχόλιο

  1. Γιάννο, αν μπορουμε να βαλουμε και χασισιές θα ήταν αρκετά χρησιμότερο πιστεύω. Ευχαριστω. Ειμαι 50 χρονών, Στέλλα, μου αρέσουν όλα τα βιβλία σου, είναι πολύ ωραία!

Άφησε σχόλιο