Ο γύρος του Βροντάδου, πεζοπορία από την Κλειδού στην Δασκαλόπετρα

0

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, από το ΚΠΕ Ομηρούπολης σε συνεργασία με τους Φίλους Μονοπατιών Χίου, στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένωση της πόλης του Βροντάδο

Πανοραμική θέα στο Βροντάδο και τη θάλασσα

Το ΚΠΕ Ομηρούπολης Χίου διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, με τίτλο: «Κ.Π.Ε. Ομηρούπολης – Κλειδού, πορεία στο μονοπάτι της φύσης και του χρόνου». Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, φορείς και συλλόγους της τοπικής κοινωνίας της Χίου και διοργανώνονται στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την ένωση της πόλης του Βροντάδου Χίου.

Την 2η ημέρα των εκδηλώσεων, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, διοργανώνεται μια πεζοπορία στη διαδρομή «Ο γύρος του Βροντάδου», σε συνεργασία με τους Φίλους Μονοπατιών Χίου. Η συγκεκριμένη διαδρομή, έχει αφετηρία τις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Κλειδού και περνάει από τις περιοχές Μέσα Κλειδού, Λιβάδα, Αγ. Μακάριος, Ράκτης πριν καταλήξει στη Δασκαλόπετρα, έχει χαμηλό βαθμό δυσκολίας, με ορισμένα ανηφορικά τμήματα και είναι μήκους 6,2 χλμ.

Πληροφορίες

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 40 άτομα, ενώ θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, με βάση το χρόνο συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης και θα υπάρξει και λίστα αναμονής. Η ώρα έναρξης της πεζοπορίας είναι 9 το πρωί και η διάρκειά της προβλέπεται να είναι 3 ώρες.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια με καλή τρακτερωτή σόλα (παπούτσια πεζοπορίας), σακίδιο με νερό, ελαφρύ γεύμα και αδιάβροχο ή καπέλο (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες), μπαστούνι πεζοπορίας (επιθυμητό).

Ο Δήμος Χίου θα φροντίσει για την μετακίνηση των συμμετεχόντων με λεωφορείο, από το τέρμα της διαδρομής προς την αφετηρία της.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, η οποία επισυνάπτεται και να την αποστείλουν συμπληρωμένη στο ΚΠΕ Ομηρούπολης το αργότερο έως την Πέμπτη 18/10/18. Έναρξη υποβολής αιτήσεων Δευτέρα 15/10/18.

Περισσότερες πληροφορίες στο ΚΠΕ Ομηρούπολης, στο τηλέφωνο 2271094478 τις ώρες 09.00 – 13:00 και στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ.

Άφησε σχόλιο