Προβολή στο Αντίβαρο για το Πολυτεχνείο: Οι «Μαρτυρίες» του Ν. Καβουκίδη

0

Ο «Κύκλος προβολών-τροφή για σκέψη» αυτή την Τρίτη 13/11 αφιερώνεται στα γεγονότα του 1973, με ένα κινηματογραφικό χρονικό που αρχίζει με την εξέγερση του Πολυτεχνείου και φτάνει ως και τον Αύγουστο του 1975.

Στο ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Ν. Καβουκίδης, καταγράφονται μεταξύ άλλων η πρώτη δημόσια εμφάνιση των θωρακισμένων της Χωροφυλακής, στις 7 Φεβρουαρίου του 1975 και πλάνα από τις συγκρούσεις των ΜΑΤ με διαδηλωτές στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους.

Ακόμα, παρουσιάζονται πλάνα από τα γεγονότα που ακολούθησαν αυτά του Πολυτεχνείου, όπως η πτώση της Χούντας, ο ερχομός του Κ. Καραμανλή, η επιστροφή των εξόριστων αριστερών, η πρώτη δημοκρατική προεκλογική εκστρατεία, η ορκωμοσία της πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης, το τηλεοπτικό διάγγελμα του έκπτωτου μονάρχη, η κηδεία του ποιητή Κ. Βάρναλη με την πορεία που ακολούθησε και οι διαδηλώσεις για τα θέματα παιδείας με επίκεντρο την απεργία πείνας του Νάσου Βαγενά.

Η προβολή θα γίνει την Τρίτη 13/11 κατά τις 8.30 μ.μ., στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο  στην οδό Καλοπλύτου, με είσοδο φυσικά ελεύθερη.

Το σχετικό event στο FB.

Άφησε σχόλιο