Διαμαρτυρία προς τον Γ. Μουζάλα από τους Αλληλέγγυους Χίου

0

Tην ώρα που ο υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε συνάντηση με τον δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους, μέλη της συλλογικότητας “Αλληλέγγυοι Χίου” βρέθηκαν στο Δημαρχείο επιδιώκοντας έναν μικρό διάλογο μαζί του

Στη συνομιλία που είχαν μαζί του καθώς ο κ. Μουζάλας διάσχιζε την πλατεία Βουνακίου, οι Αλληλέγγυοι Χίου προσπάθησαν να δώσουν το δικό τους στίγμα σχετικά με την παραμονή των προσφύγων-μεταναστών στο νησί, διαχωρίζοντας τη θέση τους από εκείνους που παραβλέπουν το δικαίωμα των προσφύγων στη ζωή και την αξιοπρέπεια βγάζοντας ρατσιστικές κορώνες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση “Ο υπουργός απέφυγε να παραδεχτεί τη τεράστια ευθύνη της κυβερνητικής πολιτικής στον εγκλωβισμό των προσφύγων στα νησιά, που μεταξύ άλλων έχει οδηγήσει και στο σταδιακό εκφασισμό μέρους της κοινωνίας, μεταθέτοντας το βάρος στην τοπική αυτοδιοίκηση – που έχει κι αυτή τις δικές της ευθύνες. Ο Γ. Μουζάλας για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε της Κοινής Δήλωσης ΕΕ.-Τουρκίας ως αποτελεσματικής και απαραίτητης, παραβλέποντας σκόπιμα το γεγονός πως αυτή ακριβώς η συμφωνία οδηγεί στον εγκλωβισμό των προσφύγων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, με όλες τις φρικτές του συνέπειες».

Οι Αλληλέγγυοι Χίου σημειώνουν ότι “η μόνη λύση είναι ο απεγκλωβισμός των προσφύγων-μεταναστών από τα νησιά και έπειτα από τη χώρα για όσους το επιθυμούν. Η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουν να διασφαλίσουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε όλους τους πρόσφυγες-μετανάστες για όσο παραμένουν στα νησιά και ταχύτερες διαδικασίες στην εξέταση ασύλου». “Για το καλό των ξεριζωμένων και των τοπικών κοινωνιών: Κλείστε τα καμπς, ανοίξτε τα νησιά» καταλήγει η ανακοίνωση των Αλληλέγγυων Χίου.

  • 17
    Shares

Άφησε σχόλιο